Solunum sistemi, vücut içindeki gazların değişmesinden sorumludur. Burun, ağız, trakea ve akciğerlerden oluşur. Otomatik nefes alma hareketi günde yaklaşık 20.000 kez gerçekleşir ve bu da enerji ve büyüme için vücuda oksijen verir. Genelde nefes alma düzeniniz için endişelenmenize gerek yoktur. Vücudunuzun daha fazla oksijene ihtiyacı olduğunda, solunum hızınız artar. Ancak, vücudunuz acı çekiyorsa, solunum hızınız ve oksijen alışverişiniz etkilenir.
Solunum Hızı
Solunum hızı, bir kişinin bir dakikada kaç nefes aldığını gösterir. Normal solunum hızı dakikada 15 ila 20 nefes arasındadır. Ne kadar aktif olursanız, kaslarınız o kadar fazla oksijene ihtiyaç duyar, bu nedenle solunum hızınız bu talebi karşılamak için artar. İstirahatte, solunum hızlarının 25'ten büyük veya 12'den küçük olması anormal kabul edilir. Agonal nefesler, dakikada üç ila dört nefes kadar düşük olabilir.
Agonal Solunum
Agonal solunum, nefes almak için nefes nefese. Vücudun ihtiyacı olan oksijeni almadığının bir işaretidir. Genellikle bir kişi aktif olarak ölüyorsa ortaya çıkar. Bunlar kalp durmasının veya akciğer kanseri veya amfizemden ölme sürecinin bir göstergesidir.
Sunum
Amerikan Kalp Birliği, agonal nefes almanın buruk akan, buruşan veya soluk veren bir ses olarak ortaya çıkabileceğini not eder. Süre, kişiden kişiye değişir, birkaç dakika ila bazen saat arası sürer. Normal respirasyonlar zamanlama konusunda düzenlidir. Agonal solunum düzensiz ve sporadiktir. Agonal solunumun vücuda oksijen vermede yeterli olmadığını hatırlamak önemlidir. Bu bir sıkıntı belirtisidir ve bu nedenle nefes alması kabul edilmez.
Kardiyak Arrest
Olumlu bir kayda göre, Amerikan Kalp Derneği, kalp durması muzdaripken agonal nefes alan bir hastanın daha iyi bir şansa sahip olduğunu belirtir. Hayatta kalmayan biri olmayandan. Ayrıca agonal nefesler varken, beynin hala çalıştığını gösterirler. Halen solmakta olanlara CPR yapıldığında, solunum belirtileri göstermeyenlerden daha iyi hayatta kalma şansları vardır.