| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vegan Vs. Vejetaryen Diyet

Temmuz 2012'deki bir Gallup anketine göre, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 5'inden fazlası vejeteryan olduğunu düşünüyor ve yüzde 2'si kendi vegan olduğunu düşünüyor. İki diyet birbirine çok benzese de, yenen yiyecek türleri ve beslenmeyle ilgili kaygılar söz konusu olduğunda bunlar arasında önemli farklılıklar vardır.

Ana Farklılıklar

Çoğu vejeteryanlar ve tüm veganlar et, tavuk veya balık yemekten kaçınırlar. Bazı vejeteryanlar kendilerini pesko vejeteryanlar olarak görür, bu da balık yedikleri, ancak diğer et ürünlerinden veya pollo vejeteryanlardan kaçtıkları anlamına gelir; Bazı vejeteryanlar, bazıları birbirinden kaçınabilmesine rağmen yumurta ve süt ürünleri tüketmektedir. Ancak veganlar yumurta, süt ürünleri, jelatin gibi diğer hayvansal ürünleri veya diyetlerindeki böcek ürünlerini içermez.

Kalsiyum ve D Vitamini

Kalsiyum kemiklerin ve dişlerin güçlendirilmesine yardımcı olur ve D vitamini vücudun kalsiyumu uygun şekilde emmesine yardımcı olur, bu nedenle her iki besin de önemlidir. Günlük kalsiyum ve D vitamini gereksinimlerini karşılamak, süt ürünlerini tüketen vejeteryanlar için olduğundan daha zordur. Vejetaryenler süt ürünlerinden yeterli miktarda kalsiyum alabilirler ve çoğu ineğin sütü D vitamini ile zenginleştirilir. Yumurtalar ayrıca D vitamini içerir. Veganlar hala bu besinleri diyet kaynaklarından alabilirler. Bazı soya ve pirinç sütleri ve ayrıca soya peyniri, kalsiyum ile takviye edilmiştir. Kuru meyveler diğer iyi kalsiyum kaynaklarıdır. Bazı tahıllar D vitamini ile takviye edilmiştir. Vitamin D ve kalsiyum takviyeleri, hem vejetaryenler hem de veganlar için beslenme nedeniyle herhangi bir eksikliğin giderilmesine yardımcı olabilir.

Diğer Beslenme Kaygıları

Çoğu omnivor, diyetlerinde et. Vejetaryenler ve veganlar soya ürünleri, fasulye, mercimek ve kuruyemişlerden protein alabilirler. Vejetaryenler ayrıca yumurta ve süt ürünlerinden de protein alırlar. Vejeteryanlar ve veganlar için demir ihtiyacı, koyu yeşil sebzeler, takviye edilmiş tahıllar, fasulye ve bezelye gibi yiyeceklerle karşılanabilir. Vejetaryenler ve veganlar için en büyük beslenme sorunlarından biri B-12 vitaminidir. Bazı tahıllar ve soya içecekleri vitaminle zenginleştirilir, ancak bazı veganlar ve vejetaryenler multivitamin veya B-12 takviyesi almayı tercih eder. Bitkiler, et ve diğer hayvansal ürünler de dahil olmak üzere her yerde bulunan diyetlerden daha sağlıklıdır. Diyet ve genel sağlık yakından bağlantılıdır ve meyve ve sebzelerden zengin bir diyet yemek ve az miktarda tatlı ve yağlı et tüketmek önemlidir. “Beslenme Derneğinin Bildirileri” bölümünde yayınlanan 2006 tarihli bir araştırmaya göre, et veya tüm hayvansal ürünler, genel ölüm oranlarında pek bir fark yaratmamaktadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com