B vitamini ve demir yönünden zengin besinler genel sağlığınız ve iyiliğiniz için çok önemlidir; Bu arada B vitamini ve demir eksikliği, orta ila şiddetli sağlık koşullarına neden olabilir. Bu vitamin ve mineral kaynakları bakımından zengin doğal, işlenmemiş gıdalar yemek, zihninizin ve vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlar.
Vitamin B
Sekiz suda çözünür vitamin, genellikle B vitamini kompleksi olarak adlandırılan şeyi oluşturur. : B1 vitamini (tiamin), B2 vitamini (riboflavin), B3 vitamini (niasin veya niasinamid), B5 vitamini (pantotenik asit), B6 vitamini (piridoksin), B7 vitamini (biotin), B8 vitamini (inositol), B9 vitamini (folik asit) ve B12 vitamini (kobalamin). B vitamini, bağışıklık ve sinir sisteminizin düzgün çalışmasından ve sağlıklı hücre büyümesinden ve bölünmesinden sorumludur. B Vitamini aynı zamanda hızlı yanan bir metabolizmayı ve sağlıklı cilt ve kas tonusunun korunmasını da destekler.
B Vitamini Zengin Gıdalar
B vitaminince zengin besinler seçerken diyetiniz için taze, organik ve doğal kaynakları düşünün . İşlenmiş gıda kaynaklarını mümkün olduğu kadar ortadan kaldırın, çünkü B vitamini potensini ve emilimini azaltabilirler. B vitamini, çok çeşitli gıda kaynaklarında bulunur ve böylece omnivordur, vejeteryan ve vegan diyetlerine dost olur. Zengin B vitamini besin kaynakları arasında tam tahıllar, patatesler, meyveler ve sebzeler (özellikle koyu ve yapraklı yeşil çeşitler), fasulye, mercimek, yer fıstığı, süt ürünleri, yumurta sarısı, balık, kümes hayvanları, kırmızı et ve karaciğer bulunur.
Demir
Demir, vücudunuz için hayati bir mineraldir. Vücudunuzun her hücresinde demir bulunur ve hemoglobin veya kırmızı kan hücrelerinin üretiminden sorumludur. Demir, oksijenin akciğerinizden vücudun tüm hücrelerine taşınmasını destekler ve kaslarınızın oksijen depolamasına yardımcı olur. Ayrıca demir, bağışıklık sisteminizi ve metabolizmanızı geliştirir ve solunum fonksiyonlarınızı ve zihinsel keskinliğinizi geliştirir.
Zengin Gıda Kaynakları
Et (özellikle kırmızı et), balık ve kümes hayvanları, mükemmel bir demir kaynağıdır. Kuruyemiş, tohum, bakla ve mercimek, kayısı, kuru üzüm, şeftali ve koyu yeşil, yapraklı sebzeler ve kepekli tahıllar gibi çok iyi demir kaynaklarıdır. Mümkün oldukça taze, çiğ ve doğal çeşitleri seçin. C vitamini bakımından yüksek gıdalar tüketmek - örneğin portakallar ve greyfurtlar - demir açısından zengin yiyeceklerle, yiyeceklerinizden yüksek miktarda demir almanızı sağlamanın iyi bir yoludur.
Demir ve B12 Eksikliği
Demir ve B12 eksiklikleri, özellikle kadınlarda nadir değildir ve orta ila şiddetli sağlık sorunlarına neden olabilir; yorgunluktan sinir sisteminize zarar verebilir. B vitamini bakımından zengin bir diyet (özellikle B12) ve demir bu nedenle önemlidir; Günlük bir multi-vitamin ve ek takviyeleri almak, bu hayati vitamin ve minerallerin yeterli miktarda almanızı sağlayabilir. Herhangi bir takviye rejimine başlamadan veya diyetinizde ciddi değişiklikler yapmadan önce doktorunuza danışın.
, , ] ]