| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Demir Seviyeleri ve Düşük B-12 Seviyeleri

Mineral demir ve B-12 vitamini hem metabolizmaya hem de hormon ve enzimlerin üretimine katılır. Vücudunuzdaki düşük seviyelerde demir ve B-12 vitamini kansızlık denilen bir duruma neden olabilir. Semptomlar hafif ila şiddetli şiddet arasında değişebilir, ancak diyet ve takviyeleri ile tedavi edilebilir. Düşük düzeyde demir ve B-12 vitamini seviyeniz olduğundan şüpheleniyorsanız doktorunuzla görüşün.

Demirin Önemi

Demir, oksijeni akciğerinizden vücudunuza taşımanıza yardımcı olan, hemoglobin adı verilen bir proteinin ayrılmaz bir parçasıdır. Dokular. Aynı zamanda kaslarınıza oksijen sağlayan ve metabolizmada çok önemli bir rol oynayan protein miyoglobininin hayati bir parçasıdır. Vücudunuzun normal büyüme, gelişme ve hücre işlevini desteklemek için demir ihtiyacı vardır. Mineral ayrıca bazı hormonların ve bağ dokularının üretilmesine de katkıda bulunur. Önerilen demir demiri miktarı, erkekler için günde 8 miligram, kadınlar için günde 18 miligramdır. Düşük bir demir seviyesine sahip olduğunuzdan şüpheleniliyorsa, doktorunuz tanıyı hematokrit ve hemoglobin testi ve /veya bir RBC endeksi ile doğrular.

Demir Eksikliği

Önerilen demir miktarını tüketememek Vücudunuzun yeterli sayıda sağlıklı kan hücresi üretemediği bir durum olan demir eksikliği anemisine yol açabilir. Sonuç olarak, vücudunuz sakladığı ütüyü kullanmaya başlar. Yakında depolanan demir tükenir. Depolanan demir tüketildikten sonra, vücudunuz normalden daha az hemoglobin içeren daha az kırmızı kan hücresi üretir. Demir eksikliği anemisi göğüs ağrısı, yorgunluk ve nefes darlığına neden olabilir. Ciddi demir eksikliği anemisi, çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili sorunlara, kalp problemlerine ve enfeksiyonlara neden olabilir. Kadınlar ve çocuklar demir eksikliği anemisi açısından en yüksek risk altındalar.

B-12 Vitamininin Önemi

Kobalamin olarak da bilinen B-12 vitamini vücudunuzun yediğiniz yemeği yakıta çevirmesine yardımcı olur. Suda çözünen bu vitamin, genetik materyallerin üretimine katkıda bulunur ve sinir hücresi sağlığının korunmasına yardımcı olur. B-12 Vitamini, demirin vücudunuzda düzgün çalışmasına yardımcı olmak ve kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olmak için B-9 vitaminiyle birlikte çalışır. En iyi sağlık için, günlük bu 2,4 mikrogram vitamine ihtiyacınız var. Kan testi yapıldıktan sonra düşük B-12 düzeyleri teşhis edilir.

Vitamin B-12 Eksikliği

Kanınızdaki düşük B-12 vitamini düzeyleri, zararlı kan hastalığına neden olabilir; Vücudunuz B-12 vitaminini yediğiniz yemekten ememediğinde olur. Bu, midenizde üretilen B-12 vitamininin emilmesi için gerekli olan bir protein olan içsel faktör eksikliğinden kaynaklanmaktadır. B-12 vitamini eksikliği belirtileri arasında ishal, sinirlilik, parmaklarda ve ayak parmaklarında karıncalanma hissi, nefes darlığı, halsizlik veya uyuşukluk sayılabilir. Ciddi bir B-12 vitamini eksikliği sinir hasarına yol açar. Eğer bir vejeteryansanız, besin maddelerini emmede sorun yaşıyorsanız, Crohn hastalığınız varsa veya HIV pozitifseniz, B-12 vitamini eksikliği riski altındasınız.

Diyet Değişiklikleri ve Takviyeler

Eksikliklerinizi Hem demir hem de B-12 vitamini içeren yiyecekler. Bunlara kümes hayvanları, balık, kabuklu deniz ürünleri, yumurta ve organ etleri dahildir. Fındık, tohum, baklagil, kuru fasulye, bezelye ve yeşil yapraklı sebzeler gibi bitkisel besinler demirde bol miktarda bulunur. Takviyeler de sorununuzu çözmenize yardımcı olabilir. B-12 Vitamini takviyeleri softgels, pastiller, tabletler, kapsüller ve intranazal formlarda mevcuttur. Ancak, takviyeler sadece bir sağlık hizmeti sağlayıcısının rehberliğinde alınmalıdır. Demir takviyeleri, mide ekşimesi, ishal, bulantı ve rahatsızlık gibi yan etkilere neden olabilir. B-12 Vitamini takviyeleri güvenli ve toksik değildir, ancak bunları yalnızca doktorunuza danıştıktan sonra kullanmalısınız, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne uyar. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com