|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Zeytin Yaprağı Ekstresi Siğiller ile Yardım Edebilir mi?

Siğiller vücudunuzun çeşitli yerlerinde gözle görülür derecede tahriş olabilir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre siğiller, cildin üst katmanının viral bir enfeksiyonunun neden olduğu küçük cilt büyümeleridir ve genellikle ağrısız ve zararsızdır. Siğilin konumu genellikle olduğu siğil tipini belirleyebilir. Zeytin yaprağı ekstresi belirli siğillerin tedavisinde yardımcı olabilir; bununla birlikte, zeytin yaprağını tedavi etmek için kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önerilir.

Türleri

Siğiller insan papilloma virüsünden kaynaklanır ve bulaşıcıdır. MayoClinic.com'a göre, kişiden kişiye temas yoluyla yayılabilirler ve virüse maruz kalmanızın ardından altı ay kadar sürebilirler. Plantar siğiller, ayak tabanlarında, genellikle en çok baskı yapılan ayak topuklularında veya toplarında gelişir. Ortak siğiller vücutta herhangi bir yerde ortaya çıkabilir; Ancak, ellerde daha yaygındır. Genital siğiller, vajina veya anüs içinde olduğu gibi, genital bölgede veya yakınında görünebilir. Ellerin yüzünde veya arkasında görünen siğiller düz siğiller olarak adlandırılır. Bu siğiller genellikle diğer siğil türlerinden daha pürüzsüz ve daha küçüktür.

Zeytin Yaprağı Ekstresi

Zeytin yaprağı ekstresinin tıbbi amaçlar için kullanımı çok eski Mısır'da başladı. O zamandan beri, bu bitki enfeksiyonlarla mücadelede, kan basıncını, artriti ve bazı otoimmün rahatsızlıkları azaltmada kullanılmıştır. Ek olarak, zeytin yaprağı bazı siğil türlerinin tedavisinde yardımcı olabilecek antifungal, antiviral ve antibakteriyel özellikler içerir.

Zeytin yaprağı özü ve kapsül şeklinde mevcuttur. Bu bitkinin siğilleri tedavi etmek için kullanması, Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, bağışıklık ve antiviral aktiviteye yardımcı olmak için günde bir ila üç kez 250 ila 500 mg standart zeytin yaprağı ekstresi almayı önerir. UMMC ayrıca bitkisel çayın zeytin yaprağından demlenmesini de önerir.

Yan Etkiler

Hamile veya emziren kadınlar için zeytin yaprağı özü önerilmez. Bu bitkinin bazı ilaçların etkinliği üzerinde olumsuz etkileri olabilir ve ishal, baş ağrısı, döküntü ve flukike semptomlarına yol açabilir. Ek olarak, zeytin yaprağı ekstresi, kanın pıhtılaşma kabiliyeti üzerinde bir etkiye sahip olabilir. Herhangi bir sağlık durumunun tedavisi için bu bitkiyi kullanmadan önce tıbbi bir uzmanla konuşmanız önerilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]