| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

D Vitamini İçin Normal Dozaj Nedir?

D vitamini yağda çözünen bir vitamindir, bu da vücudunuzun D vitamini rezervlerini yağ dokularında depolayabileceği anlamına gelir. Güneş ışığına maruz kalma, multivitamin ve bağımsız takviyeler, takviye süt ve süt ürünleri, takviyeli tahıllar, yumurtalar, tuzlu su balıkları, mantarlar, bitkisel yağlar, kabuklu deniz ürünleri ve tatlı patateslerde de mevcut olan D vitamini üretimini tetikler. Normal önerilen D vitamini dozu yaşa göre değişir.

Pediatrik Dozaj

Maryland Tıp Merkezine veya UMMC'ye göre önerilen günlük D vitamini pediatrik alımı 5 mikrogram veya 200 IU'dur. Bu dozaj, 18 yaşına kadar olan bebekler, çocuklar ve ergenler için uygundur. Bununla birlikte, günde 1 litre tam süt veya süt bazlı formül tüketmeyen emziren bebeklerin günde 10 mikrogram veya 400 IU D vitamini alması gerekir. Günde en az 1 litre süt tüketmeyen çocuk ve ergenler de günlük 10 D vitamini veya 400 IU D vitamini dozu almalıdır.

Yetişkin Dozajı

Önerilen günlük D vitamini dozu 5'tir. UMMC'ye göre, hamile kalma ve emziren kadınlar dahil, 50 yaşına kadar yetişkinler için mikrogram veya 200 IU. Yaşlı yetişkinler için D Vitamini gereksinimleri daha yüksektir; önerilen günlük alım miktarı 51 ila 70 yaş arası yetişkinler için 10 mikrogram veya 400 IU ve 70 yaşın üzerindeki yetişkinler için 15 mikrogram veya 600 IU'dur.

D vitamini kalsiyum emilimi ve kullanımı için gereklidir kemik kuvvetini ve yoğunluğunu korumak için; Çocuklarda ve ergenlerde kemik gelişimi için özellikle önemlidir, “Beslenme Şifa Reçetesi” nin yazarı Phyllis Balch. Bu vitamin aynı zamanda kalp ritmini ve kas fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olur. D vitamini eksikliği osteoporoz, zayıf büyüme ve artmış kalp hastalığı riskine yol açabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

D vitamini, 12 yaşın altındaki çocuklar için günlük 25 mikrogram veya 1.000 IU dozunda güvenli kabul edilir. UMMC'ye göre ergenler ve yetişkinler için 50 mikrogram veya 2.000 IU. Bu sınırların aşılması kaşıntı, kabızlık, kusma, iştahsızlık, kemik ağrısı ve yorgunluk gibi yan etkilere neden olabilir. Kalsiyum takviyesi kullanmadan veya önerilen günlük alım miktarını aşmadan önce doktorunuzla konuşun, özellikle kalp hastalığı, hiperkalsemi veya böbrek hastalığınız varsa.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com