|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sakinlik Sebepleri Nelerdir?

Kayıtsızlık veya bitkinlik duyguları, insanların arada sırada hissetmeleri için normaldir, fakat ısrarsızlığın kalıcı duyguları, altta yatan bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Kronik halsizlik yaşıyorsanız, bir doktorla konuşmak ve halsizliğinizin altta yatan nedenini bulmak esastır.

Özellikler

Yorgun olmanıza rağmen, daha fazla dinlenmeyi ve rahatlamayı, bitkinliği teşvik eden normal bir biyolojik durumdur. ve kalıcı halsizlik hissi daha ciddi bir tıbbi durumun göstergesi olabilir. Kayıtsızlık duyguları, çok çeşitli duygusal, psikolojik ve tıbbi durumlardan kaynaklanabilir ve kayıtsızlığın doğru nedenini teşhis etmek, hastanın tedavisinde esastır.

Normal Kayıtsızlık Duyguları

Genellikle, insanlar duyguları yaşarlar. Uygun miktarda uyku almazlarsa, dikkatsizlik. Yetişkinlerin gece 6 ila 8 saat uyumaları, çocukların 10 ila 12 saat ve küçük çocuklar, 14 ila 16 saat almaları önerilir. Uygun miktarda uyku almamak, vücuda besin maddelerini enerjiye dönüştürmek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi soyar. Vücudun normalden daha fazla çalışması ve ekstra dinlenmeyi gerektirmesi nedeniyle, yorucu bir antrenmandan sonra hastalar da halsizlik hissi yaşayabilir. Eğer yorucu egzersiz yapmadan kalıcı bir halsizlik hissi yaşıyorsanız ve yeterli miktarda uyku alıyorsanız, depresyon, Crohn hastalığı veya anksiyete bozukluğu gibi daha ciddi bir tıbbi durumdan muzdarip olabilirsiniz. p> Genel olarak, halsizlik yaşayan insanlar bunu yapabilir, çünkü vücutları sağlıklı bir durumda değildir. Bir kişi şiddetli bir şekilde aşırı veya az kilolu ise, vücudu yiyecekleri enerjiye dönüştüremeyebilir, bu da kas yorgunluğu ve halsizliğe neden olabilir. Ek olarak, yetersiz miktarda fiziksel aktivite, kanın kaslara dolaşımını engeller, yorgunluk ve halsizlikle sonuçlanır. Son olarak, sağlıklı gıdalardan uygun besinleri alamamak, vitamin veya mineral eksikliğine neden olur. Bu eksiklikler vücudun enerjiyi verimli bir şekilde kullanma yeteneğini artırır, halsizlik ve kas yorgunluğuna neden olur.

Psikolojik Nedenler

Yorgunluk hissi ayrıca psikolojik veya duygusal bir bozukluğa da işaret edebilir. Depresyon genellikle tükenme ve uyuşukluk duygularını içerir ve bazen de halsizlik duygusu depresyonun tek belirtisidir. Ek olarak, anksiyete bozuklukları vücudun sürekli uyanık kalmasına neden olarak yorgunluk hissine neden olur. Son olarak, birçok reçeteli ilaç ve madde - yasadışı uyuşturucu ve alkol de dahil olmak üzere - vücudun yorgunluk hissetmesine neden olabilir veya artan uyuşukluğa neden olabilir, bu nedenle ilacınızın kalıcı bir yorgunluktan kaynaklandığından şüpheleniyorsanız, bir doktorla konuşun. Nedenler

Eğer bir kişi ısrarsız bir halsizliğinin psikolojik veya yaşam tarzı koşullarının bir sonucu olmadığından şüpheleniyorsa, duyguların daha ciddi bir tıbbi durumla ortaya çıkması mümkündür. Uyanıklık çok çeşitli koşullardan kaynaklanabildiğinden, bir doktorla konuşmak ve doğru bir tanı almak önemlidir. Akılsız menenjit, bakteriyel menenjit, akrodini, dehidratasyon, sitrullinemi, hiperglisemi, böbrek taşları, Möller-Barlow hastalığı, Reye Sendromu, tüberküloz menenjiti ve alüminyum veya selenyum zehirlenmesi sayılabilir. Buna ek olarak, enfeksiyon ve iltihaplanma, vücut enfeksiyonla savaşmak için çok çalıştığı için yorgunluk hissine neden olabilir. Kan testleri de dahil olmak üzere ek testler, tükenmenin kökenini belirlemeye yardımcı olacaktır.

pp Tükenme ile sonuçlanan tıbbi, psikolojik ve duygusal durumlar önlenemezken, bazı yaşam tarzı kararları miktarı azaltmaya yardımcı olabilir veya halsizlik sıklığı. Sağlıklı bir diyet yemek, normal bir vücut ağırlığını korumak ve uygun miktarda uyku sağlamak, ayrıntılı durumları azaltmaya yardımcı olmalıdır. Ek olarak, günlük takviyeler ve vitaminler vücudun uygun besinleri almasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Egzersiz, kan dolaşımına, kas ve kemiklerin güçlendirilmesine ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olduğu için, yorgunluk ile mücadelede düzenli egzersiz esastır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır