| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vitamin Eksikliği Belirtileri: Ağrılı Kaslar

Yoğun bir antrenmandan iki gün sonra veya kuvvetli fiziksel aktivitenin ardından kas ağrısı normaldir; ancak, ağrıyan kaslar aynı zamanda D vitamini eksikliğinin bir göstergesi olabilir. Bu yağda çözünen vitamin cildinizdeki güneşin ultraviyole ışınlarıyla işlenir ve yağlı balık, süt ürünleri ve müstahkem tahıllar, ekmek ve portakal suyu gibi az miktarda yiyeceklerde bulunur. D vitamini nöromüsküler sağlık, bağışıklık sistemi işlevi, zihinsel sağlık ve duygusal refah için çok önemlidir.

Kas Zayıflığı ve Kemik Ağrısı

D vitamini kemik sağlığının merkezinde yer alan kalsiyumun emilimine yardımcı olur ve gençlerde raşitizme ve yaşlılarda osteoporoza karşı korunma. Merck El Kitapları, kas ağrısını D vitamini eksikliğinin bir belirtisi olarak ve kas zayıflığı ve kemik ağrısı ile birlikte listeler ve bu belirtilerin her yaşta ortaya çıkabileceğini ekler. D vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir diğer semptom olan tetanyum, art arda ağrılı kas krampları ile karakterizedir. Bu kramplara yoğun nöromüsküler aktivite neden olur ve hipokalsemi, alkaloz veya hipomagnezemi olabilir.

Güneş ve D Vitamini

pp Güneş, D vitamininizin birincil kaynağıdır. Ultraviyole ışınları, epidermal katmanınıza nüfuz eder. Deri, D vitamini üretimini teşvik eder, bu da karaciğerinizde ve yağ hücrelerinde depolanır. Cildinizde yüksek derecede melanin varsa ve ekvatordan uzakta yaşıyorsanız, D vitamini eksikliklerine karşı daha hassastınız. Daha az melanin içeren cilt daha fazla miktarda D vitamini işlenmesini sağlayarak daha yüksek seviyede ultraviyole ışınlarını emer. Bu gerçeğe rağmen, Diyet Takviyeleri Ofisi'ne göre, Kafkasyalılar Afrika kökenli insanlara kıyasla osteoporoza karşı daha savunmasızlar.

Güneş ışığına Maruz Kalma

Mevsimsel faktörler, günün saati ve zamanı Güneşte harcanan, vücudunuzun aldığı ve sentezlediği D vitamini miktarını belirler. Çevre kirliliği, kendinizle güneş arasında bir engel oluşturduğundan ve güneş ışığına maruz kalmayı azalttığından ve bunun da D vitamini seviyelerini etkilediği için göz önünde bulundurulmalıdır. Yaşam tarzı ayrıca güneş ışığına maruz kalma ve D vitamini düzeyleri üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Doğada daha az zaman geçiren ve evin içinde daha fazla zaman geçiren, araba kullanan, ofis bloklarında ve binalarda çalışan ya da alışveriş merkezlerinde alışveriş yapan insanlar daha az güneş ışığı alır. Her ne kadar güneşten koruyucular tavsiye edilse de, özellikle daha az melanine sahip olanlar için, sekiz veya daha fazla bir güneş koruma faktörü, önemli miktarda ultraviyole ışınını engeller ve tekrar D vitamini sentezini ve seviyelerini azaltır.

Gıda Kaynakları

Vitamin D sardalya gibi yağlı balıklar, somon, uskumru ve süt ve süt gibi süt ürünleri gibi az sayıda gıdada bulunur, D vitamini ile beslenen tavuklardan alınmış süt ve yumurta gibi besinler ve sebzeler D vitamini süt yoluyla alabilir ve veganlar tüketerek alabilirler. Ekmek, tahıl gevrekleri ve soya sütü gibi zenginleştirilmiş besinler. D vitamini takviyesi, diyetinizle yeterince almazsanız seviyenizi de artırabilir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, günlük 2.000 kalori alımına dayanan 400 uluslararası D vitamini ünitesi önermektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com