Kahve, insan vücudu üzerinde birçok farklı etkisi olan ve kan şekeri seviyelerini etkileyebilen kafein içeriği nedeniyle yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Bununla birlikte, kahvenin uzun vadede kan şekeri üzerinde kısa vadede farklı etkileri olduğu anlaşılmaktadır, bu nedenle kahve ve kan şekeri arasındaki kesin ilişkiyi belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. p> Kafein, merkezi sinir sisteminizi ve vücudunuzun diğer bölümlerini uyarır, bu da uyanıklık ve enerji hissi verir. "The amount of caffeine in an 8-oz.", 3, [[kahvenin porsiyonu 27 ila 200 mg arasında değişebilir. Büyük perakendecilerden gelen kahve bile kafein içeriğinde değişiklik gösterebilir; 8 oz. Dunkin 'Donuts kahvesinin servisi 71 ila 103 mg kafein içerebilir. Çözünür kahve genellikle daha az kafein içerir.
Kafein Kısa Dönemli Etkileri
Kısa vadede, kafein kan şekeri seviyelerinde bir artışa neden olabilir. Kafein, vücudunuzun kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olan bir hormon olan insüline duyarlılığını azaltır. İnsüline cevabınızı azaltarak, kafein kan şekeri seviyelerinde bir artışa neden olur. 2004 yılında yayınlanan "Diyabet Bakımı" sayısında yayınlanan bir araştırmada, bireylerin dört hafta kahve içtikten sonra daha yüksek insülin seviyelerine sahip oldukları ve iki hafta sonra da kan şekeri seviyelerinin daha yüksek olduğu bulundu.
Kafeinin Uzun Dönemli Etkileri
> Kısa vadede kafeinin kan glukoz seviyelerini arttırdığı görülmesine rağmen, uzun vadede tam tersi bir etkiye sahip olabilir. 2004'te "Amerikan Tabipler Birliği Dergisi", alışılmış kahve içen bireylerde insülin duyarlılığını inceleyen bir çalışma yayınladı. Bu çalışma, kahve içenlerin, insülin duyarlılığının arttığını buldu, bu da uzun vadede kahvenin kan şekeri seviyesini azaltabileceğini gösteriyor.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kronik olarak yüksek kan şekeri düzeyleri kan damarlarınıza, sinirlerinize ve retinalarınıza zarar verebilir. Kahvenin içilmesinin kan şekeri seviyelerinizi nasıl etkilediği belli olmadığı için, düzenli olarak kahve içiyorsanız, özellikle diyabetiniz varsa, doktorunuzla konuşmalısınız. Doktorunuz çok yüksek olup olmadıklarını görmek için kan şekeri düzeylerinizi test etmenizi önerebilir. , , ] ]