| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yaralar için Çinko

İnsan vücudundaki en önemli minerallerden biri olan çinko, sağlığı korumak ve hastalıkları önlemek için esastır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek ve hücre üreterek vücuda yardımcı olur. ABD Tıp Kütüphanesi'ne göre, çinko eksikliği, yara iyileşmesinde zayıflığa neden olabilir. Tufts Üniversitesi'nden Dr. Richard Wood'un “Vitaminlerle İyileştirme” kitabında, “Çinko almadığınız zaman, normal iyileşme olmaz” diyor.

Yaralar

Yaralar cilt dokusunun yapısında bir kırılma olarak sonuçlanır. İyileşme yaralanmadan hemen sonra gerçekleşir ve aylarca devam edebilir. Hasar görmüş hücrelerin ve dokunun onarımı, ölü dokunun canlı doku ile değiştirilmesiyle oluşur.

Faydaları

Çinko, kesik ve yaraları iyileştirmek için gereken hızlı cilt hücre replikasyonu sağlar. ABD Tıp Kütüphanesi tarafından yayınlanan 1990 tarihli bir İsveç araştırması, çinkonun bacak ülseri yaralarını tedavi etmek için topikal olarak kullanıldığında değerli sonuçlar sunduğunu keşfetti. Çinko, yaraların kapanmasına ve ayrıca antibakteriyel ve antienflamatuar etkilerin sağlanmasına yardım eder.

Ayrıca, ABD Tıp Kütüphanesi, bir 2007 İngiliz çalışmasının çinko topikal uygulamasının oral uygulamadan çok daha üstün olduğunu bulduğunu bildirdi. Topikal uygulama, yerel savunma sistemlerini güçlendirerek ve yaraların iyileşmesine yardımcı olan bağ dokusu olan kollajen üreterek süperenfeksiyonları azaltır.

Dozlar

Gıdalar, takviyeler yerine, vücuda en iyi çinko kaynağını sağlar. Ulusal Sağlık Enstitüleri Diyet Takviyeleri Ofisi'ne göre, "İstiridye servislerde diğer yiyeceklerden daha fazla çinko içerir, ancak kırmızı et ve kümes hayvanları Amerikan diyetindeki çinkonun çoğunu sağlar." İlave çinko gıda kaynakları arasında domuz eti, fındık, yoğurt, kuru fasulye, nohut, İsviçre peyniri, yengeç ve ıstakoz bulunur.

Çinko tablet, kapsül, burun spreyi, krem ​​ve jel formunda da mevcuttur. Yiyecekler tercih edilen çinko kaynağı olarak yer alsa da, yara iyileşmesini teşvik etmek için çeşitli çinko takviyeleri arasından seçim yapabilirsiniz. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, iyileşme sürecini hızlandırmak için günlük 10 ila 30 mg çinko dozajı önermektedir. Alternatif olarak, Merkez daha hızlı iyileşmeyi kolaylaştırmak için yaralara topikal bir çinko kreminin uygulanmasını önerir. Bununla birlikte, kırılmamış ciltlere yalnızca çinko kremleri sürün.

Yan Etkiler

Çinkonun topikal uygulamasının bilinen hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Bununla birlikte, daha fazlası daha iyi değildir ve takviyelerle aşırı dozda çinko oluşabilir. Michigan Sağlık Sistemi Üniversitesi, günlük 150 mg'dan fazla çinko takviyesi kullanımının, anemi riskinizi artırabileceğini ve ağızda mide rahatsızlığına, halsizliğe, metal tada ve idrarda kana neden olabileceğine dikkat çekmektedir. Ek olarak, artan diyet çinko Alzheimer hastalığı olan kişilerde zihinsel performansı düşürebilir.

Dikkat Edilecek Noktalar

University of Michigan Sağlık Sistemine göre, ortalama bir Amerikan diyeti genellikle Önerilen Diyet Ödeneği için yetersiz çinko seviyeleri sağlar. . Düşük seviyede B6 vitamini, oral penisilin tedavisi, su hapları, alkolizm ve bazı vejetaryen diyetleri çinko emilimini engelleyebilir. Artmış kalsiyum alımı da çinkonun emilim oranını etkileyebilir.

Gecikmiş yara iyileşmesine ek olarak, olası çinko eksikliği belirtileri arasında bağışıklık fonksiyonu, kilo kaybı, şişkinlik, cilt döküntüleri, yatak yaraları, saç dökülmesi, adet kaybı sayılabilir. dönemler ve depresyon. İshal, iktidarsızlık ve göz lezyonları da görülebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com