Yeşil çay, sağlık üzerindeki algılanan etkileri nedeniyle eski zamanlardan beri Doğu kültürlerinde tüketilen bir içecektir. Artık dünya çapında tercih edilen bir içecek olarak tüketilen yeşil çay, özellikle bağışıklık sistemi üzerindeki zihin ve beden üzerindeki potansiyel olumlu etkileri nedeniyle, daha fazla bilimsel ilgi görüyor. Bağışıklık ajanlarını güçlendirerek, hücrelere zarar verebilecek oksidatif strese karşı koruyarak ve romatoid artrit gibi otoimmün bozuklukları önleyen yeşil çayın insan vücudu için çok faydalı olduğu düşünülmektedir.
Antioksidan Aktivite İle Kanserin Önlenmesi
Katechin yeşil çayın içindeki bir tür antioksidanın, ilk büyümesi başladıktan sonra, meme kanseri de dahil olmak üzere, belirli kanser türlerine karşı korunmada rol oynadığı düşünülmektedir. Bu kateşinlerin, doğrudan kanserli tümörlerin büyümesini önleyen, tümörle savaşan ajanlar olarak işlev gördüğü düşünülmektedir, ancak aynı zamanda, 2004'teki bir incelemeye göre, bağışıklık sisteminin, kanserojenlere veya bilinen kansere neden olan bileşiklere maruz kalmaya yanıt olarak desteklenmesi bakımından da önemlidir. “Beslenme Dergisi” nde yayınlandı. Bu etki, kanserin ortaya çıkması veya ilerlemesi halinde bağışıklık sisteminin işlevsizliğini önlüyor.
Diğer Bağışıklık Ajanları Üzerindeki Etkilerini Güçlendirme
Kanser önleyici özelliklerinin yanı sıra, yeşil çaydaki antioksidanlar Bağışıklık sisteminin genel olarak güçlendirilmesinde yararlıdır, yeşil çay, vücuttaki serbest radikaller ve benzer bileşikler olarak bilinen bileşiklerin zarar görmesine karşı koruyarak, yeşil çay, bağışıklık sisteminin normal şekilde çalışmasını sağlar. Sağlıklı bağışıklık sistemleri, bakteriler, parazitler ve virüslerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde daha iyidir.
Otoimmün Hastalığın Yönetimi
Yeşil çaydaki polifenoller adı verilen bazı antioksidanlar, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve Romatoid artrit ve diğer otoimmün hastalıkların tedavisinde yararlı olabilecek immün sistem yanıtındaki temel değişiklik. Yeşil çay ile beslenen otoimmün artrit muzdarip sıçanlar, kontrol grubuna kıyasla daha yüksek bağışıklık sistemini güçlendiren bileşik sitokin IL-10 seviyelerine sahipti ve “Beslenme Dergisi” nde yayımlanan bir 2008 çalışmasına göre, belirgin semptom şiddeti azaldığını gösterdi. "Yeşil çayla beslenen sıçanlar, ayrıca, azalan otoimmün enflamatuar tepkiye katkıda bulunduğu düşünülen düşük inflamatuar sitokin interlökin (IL) -17 seviyelerine de sahipti.
Ultraviyole Hasarına Karşı Koruma
İlgili bir fonksiyonda Yeşil çay, kansere karşı koruyucu özelliklerinden dolayı vücudu ultraviyole ışınlarından zarar görmekten korur, yeşil çay içmek, “Mevcut İlaç Hedefleri - İmmün, Endokrin ve Metabolik Bozukluklar. " Bu fonksiyon, bağışıklık sistemini UV hasarına karşı korur ve bu hasarla ilgili birkaç cilt probleminin ciddiyetini azaltır. Aynı çalışma, yeşil çayın içinde bulunan bir bileşik olan epigallocatechin-3-gallate'nin topikal kullanımının da benzer bir koruyucu işlevi olduğunu ortaya koydu.