Antioksidanlar, oksidasyon sırasında üretilen serbest radikalleri kontrol eden moleküllerdir. Oksidasyon, vücudunuzun metabolizmasının doğal bir parçasıdır - vücudunuzun maddeyi parçalamak, yiyecek gibi ve enerjiye dönüştürmek için kullandığı işlemdir. Ancak oksidasyon ayrıca serbest radikaller, diğer hücrelere, dokulara ve DNA'ya daha fazla zarar verebilecek hasarlı hücreler ve kanser, diyabet ve kalp problemleri gibi hastalıklara neden olabilir. Antioksidanlar oksidasyonu sınırlandırarak veya durdurarak serbest radikalleri kontrol etmeye yardımcı olur. Birçok bitki çayı antioksidan kimyasallar bakımından zengindir ve vücudunuzun kendi doğal antioksidanlarını güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bitkisel tedaviye başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışın.
Yeşil Çay
Çay bitkisi veya Camellia sinensis, Asya'da yaşayan bir çalılıktır. Yaprakları, tümü antioksidan özelliklere sahip olan siyah, yeşil ve beyaz çay yapmak için işlenir. Yeşil çay, oksidasyon içeren ve en yüksek antioksidan içeriğine sahip olan en az miktarda işleme tabi tutulur. Aktif antioksidanlar, epiglo- katechin gallat veya EGCG gibi tanenler ve flavonoidler dahil polifenollerdir; epigallocatechin veya EGC; "epicatechin gallate, or ECG;", 3, [[epicatechin veya EC; ve kateşin veya C. Yeşil çay polifenolleri ayrıca, iltihaplı hastalıklar ve DNA koruyucuları için faydalı kılan antienflamatuar ve antimutagenik etkilere sahiptir. Linda B. White ve Steven Foster, romatoid artrit için günlük birkaç bardak yeşil çay önermektedir. Lester A. Mitscher, Ph.D. ve Victoria Dolby, yeşil çay antioksidanlarının birçok kanser, kalp hastalığı, sindirim ve diş çürümesi için sağladığı faydalardan bahsediyor. Mide, böbrek, zihinsel, dolaşım veya kalp problemleriniz varsa veya ilgili herhangi bir hastalığa karşı ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza danışın.
Yerba Mate
Yerba dostum veya Ilex paraguayensis, yaprak dökmeyen bir çalıdır. Güney Amerika’ya özgüdür. Geleneksel şifacılar, zihinsel ve fiziksel yorgunluk için uyarıcı olarak kullanmak üzere yapraklardan bir çay yaparlar. Ana etken madde kafeindir, fakat eş klorojenik asit, tanen, katekol ve flavonoid gibi antioksidan polifenoller bakımından da zengindir. N. Bracesco ve arkadaşları tarafından “Ethnopharmacology Journal” dergisinin Haziran 2010 sayısında yayınlanan bir raporda, eşin antioksidanlarının yüksek kolesterol, hipertansiyon, kanser, obezite ve iltihaplı hastalıkların tedavisinde faydaları olduğu belirtildi. Araştırmacılar, eş ekstreleri içindeki polifenollerin yeşil çayınkilerden daha yüksek ve kırmızı şarabınkilere benzer olduğuna dikkat çekmektedir. Araştırma, eşin DNA koruyucu etkilerinin antioksidanlar, klorojenik asit, rutin ve kuersetin ve bunun antienflamatuar, anti-obezite ve kolesterol önleyici etkilerinden kaynaklandığını ortaya koydu. Mate bir uyarıcıdır, bu yüzden kalp problemleri, hipertansiyon, depresyon veya uykusuzluk ilaçları ile birleştirmeden önce doktorunuza danışın
Papatya
> Alman papatya veya Matricaria recutita, Aster ailesinde yıllık bir bitkidir. Avrupa’ya özgü ancak dünya genelinde şifalı çay olarak kullanılıyor Geleneksel şifacılar, yaraları, ülserleri, egzamayı, gutu, cilt enfeksiyonlarını, sinir ağrısını, siyatik, romatizmayı ve hemoroitleri tedavi etmek için papatya kullanır. Papatya, apigenin, kafeik asit, chamazulen, klorojenik asit, kriyorosil, gentisik asit, hiperosit, izoferulik asit, izorhamnetin, kaempferol, luteolin, malik asit, p-kumarik asit, kuersetin, rutin asitli, sinapetik, rutin asitli, sinapetik, rutin asitli, antioksidanlar bakımından zengindir. Bu antioksidanlar, hücre hasarına ve hastalığa yol açabilecek iltihabı azaltmada rol oynar. V. M. Chandrashekhar ve “Ethnopharmacology Journal” dergisinin Şubat 2010 sayısında yayınlanan bir çalışma, oksidatif strese bağlı beyin hasarı olan hayvanlar üzerinde papatyayı test etti. Çalışma papatya nöroprotektif etkilere sahip olduğunu ve antioksidan apigenin ve diğer fenolik bileşiklerin serbest radikal temizleme çalışmaları sayesinde oksidatif hasarı azalttığını buldu. Aster familyasındaki bitkilere karşı hassassanız, papatya alerjik reaksiyonları tetikleyebilir.
, , ] ]