| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kanser Açıcı Beslenme

Kanser ve kanserli tümörler, primer yakıt kaynağı olarak glikoza güveniyorlar; kanser kanserli hastanın ise, Kanser Biyolojisi ve Tıbbında yayınlanan 2014 tarihli bir makaleye göre, protein ve yağa daha fazla ihtiyaç duyduğu görülüyor. Kanser için olası bir tedavi şekli olarak, yağ ve protein bakımından yüksek, karbonhidrat oranı düşük bir kanser açlığı diyeti araştırılmaktadır. Diyetinizde değişiklik yapmadan önce doktorunuza danışın.

Ketojenik Diyet Hakkında

Ketojenik diyet, açlığı taklit eden, yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir diyettir. Diyet, nöbetleri ve doğuştan gelen metabolizma hatalarını ve kilo vermek için kullanılan diyetleri yönetmek için kullanılmıştır. Normalde, vücudunuz karbonhidratlardan gelen glikozu yakıt kaynağı olarak kullanır. Karbonhidrat olmadığında vücudunuz enerji için keton şeklinde yağ kullanır. Kanser hastaları için ketojenik diyet vücudu kansere açlık çekerken besler.

Kanser ve Ketojenik Diyet

Kanser glukozu sever. Aslında, kanser ve kanserli tümörler çevresindeki normal dokudan çok daha fazla glikoz kullanıyorlar, 2014 gözden geçirme makalesinde belirtiliyor. Kanser hücreleri, hayatta kalmak için glukoza bağlıdır ve glikoz kısıtlandığında korunmasız hale gelir. Derleme makalesine göre, ketojenik diyet, kanserli insanlar için toksik olmayan bir tedavi şeklidir. Kaloriler yeterli olduğu sürece, kilo kaybını önlemelidir.

Ne Yiyorsunuz?

Ketojenik, kansere bağlı diyet, bazı karbonhidratlarla birlikte, esas olarak yağlardan ve proteinlerden oluşur. Besinlerin dağılımı, reçete yazan doktora bağlıdır. 2011 yılında yayınlanan “Beslenme ve Metabolizma” adlı küçük bir çalışmada, ilerlemiş kanseri olan hastalar, her öğünde 20 gram olacak şekilde karbonhidratları günde 70 gramla sınırlandırmış ve markette bulabileceğiniz yiyecekleri ve yüksek oranda yağ içeren /protein takviyesi. Kansere açlık gösteren bir diyetin yiyecek seçenekleri arasında meyveler, sebzeler, balık ve kümes hayvanları ve bazı kırmızı etler sayılabilir. Diyet ekmek, makarna, pirinç, nişastalı sebzeleri ve tüm tatlıları yok eder.

Dikkat Edilecek Noktalar

Diyet kanser hastalarında bir miktar başarı gösterse de, pek çok doktor ve bilim insanının etkinliği konusunda şüpheci olmaları ve bu konuda endişeleri vardır. beslenme yeterliliği üzerine etkileri. Ek olarak, birçok hasta, özellikle ileri kanser vakalarına sahip olanlar, diyeti takip etmekte zorlanıyorlar. Kanser Biyolojisi ve Tıbbı'na göre, diğerleri için yaşam kalitesini artırabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com