| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Diyetiniz Kalp Sağlığını Nasıl Etkiler?

Giriş

Kardiyovasküler sisteminiz vücudunuzdaki besin ve oksijen bakımından zengin kanı pompalayan önemli ve kırılgan bir yapılar grubudur. Bu sistemin merkezinde kalbin var. Günlük tüketmeyi tercih ettiğiniz yiyecekler kalbinizin sağlığını etkileyebilir. Doğru gıdaları seçmek, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmede ya da vücudunuz yaşlandıkça kalp krizi ya da kalp hastalığı ihtimaliyle karşı karşıya kalmanızda fark yaratabilir.

Yağlar

Bütün diyetler yağları içermelidir; Ancak, tüm yağlar sizin için iyi değil. Vücudunuzun, özellikle hücresel düzeyde çalışması için lipidlere ihtiyacı vardır. Ne yazık ki, sağlıksız yağlar ve kolesterol açısından yüksek olan yiyecekler kalbinizde yıkıcı bir etkiye neden olabilir. Sağlıksız yağ ve kolesterol oranı yüksek yiyecekler, kan damarlarınızda, özellikle atardamarlarınızda plak birikmesine neden olabilir. Zamanla, bu birikme kan damarlarında bir bloğa neden olabilir, kalbin blok boyunca kanı pompalamak için daha fazla çalışmasına ve damarın esnekliğini kaybetmesine neden olabilir. Bu, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Amerikan Kalp Derneği'ne göre, çeşitli yağlar içeren bir diyet hedeflemelisiniz. Doymuş yağlar günlük kalori alımınızın yüzde 7'sinden fazlasını oluşturmamalıdır; kolesterol günde 300 miligramı geçmemelidir; ve trans yağlar günlük kalori alımınızın yüzde 1'inden fazlasını oluşturmamalıdır.

Her gün tüketmeyi tercih ettiğiniz meyve ve sebzelerin miktarı da kalbinizi etkileyebilir. Sebzeler ve meyveler vücudunuzun çalışması için ihtiyaç duyduğu temel vitamin ve minerallerle, özellikle de kalbinizle dolu. Günlük diyetinizin büyük bir yüzdesini elde etmenin bir diğer avantajı da önemli lif içeriğidir. Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, meyve ve sebzeler açısından zengin bir diyet kalp hastalığı riskinizi azaltır.

Protein

Tüketmeyi tercih ettiğiniz protein türlerinin de kalp sağlığınız üzerinde etkisi olabilir. . Büyük porsiyonlar veya yüksek oranda yağ içeren et kesimleri tüketmek, kanda kolesterol birikmesine katkıda bulunabilir. Tavuk veya baklagiller gibi az yağlı protein kaynaklarını tercih etmek, genel olarak doymuş yağ ve kolesterol alımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Amerikan Kalp Derneği'ne göre, balık gibi protein kaynakları seçmek, omega-3'lerin kalp sağlığına faydasını sağlıyor. Omega-3, kanınızdaki genel trigliserit seviyesini düşürebilen, kalp sağlığına zararlı bir yağ şeklidir. Bu, koroner arter hastalığı gelişme riskinizi azaltır.

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar da herhangi bir diyetin önemli bir parçasıdır. Tam tahıllardan yapılanlar gibi doğru karbonhidratlar seçildiğinde, kalp sağlığınızda rol oynayabilir. Tam tahıllı ürünler yüksek miktarda lif içerir. Üretilen ürünlerde bulunan lif gibi, tüm tahıl da kolesterol seviyelerinizin düşmesine yardımcı olarak, "Beslenme Dergisi" nin 2012 sayısına göre kalp hastalığı ve tip 2 diyabet gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir. Kepekli tahıllardan elde edilen lif, daha uzun süre kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olma avantajına sahiptir. Bu, sağlıklı bir kilonuzu başarıyla sürdürme şansınızı artırabilir.

Sodyum ve Kalp Sağlığı

Amacınız sağlıklı bir kalp ise, sodyum alımınızı sınırlamanız gerekir. Aşırı sodyum vücutta sıvı tutar ve Amerikan Kalp Birliği'ne göre kalbinizin daha sıkı çalışmasını sağlar, bu da kan basıncınızı yükseltir. Aynı zamanda kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, osteoporoz ve felç riskini de arttırıyor. İşlenmiş ve konserve yiyeceklerden kaçınmak, sodyum alımınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır. AHA, günde 1.500 miligramdan fazlasını hedeflememenizi önerir, ancak Tıp Enstitüsü tarafından belirlenen sağlıklı bireyler için öneri, günde 2.300 miligramdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com