|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sodyum Bikarbonat Malzemeler

Kimyasal bileşik sodyum bikarbonat ayrıca, soda bikarbonat, sodyum hidrojen karbonat ve kabartma tozu gibi diğer isimlerle de bilinir. Sodyum bikarbonatın bileşenleri, ince beyaz bir toz yapan beyaz satılan kristalli bir yapı oluşturmak için bir araya getirilmiş dört doğal element içerir. Sodyum bikarbonatın pişirme için bir bileşen olarak ve ilaçlarda dahil birçok kullanımı vardır.

Elements

Sodyum bikarbonat, NaHC03 kimyasal formülü veren dört elementten oluşur. İlk bileşen olan sodyum, genellikle ortak sofra tuzu oluşturan kloride bağlı olarak bulunur. Sodyum suda kolayca çözündüğü için, sodyum bikarbonat gibi sodyum içeren bileşikler de suda çözünür. Sodyum bikarbonat, bileşiğe hafif alkalin özelliği kazandıran bir hidroksit (OH) iyonu oluşturan bir hidrojen atomu içerir. Karbon ve oksijen, sodyum bikarbonatın efervesan veya gazlı etkisini sağlayan karbonat bileşiğini oluşturmak üzere bir araya gelirler.

asitleri nötralize etmeye yardımcı olur. Baz olarak sınıflandırılmış olmasına rağmen, daha güçlü bazlarla reaksiyona girip nötralize etmesine izin veren yalnızca hafif alkali özellikler sergiler. Çok çeşitli maddeleri etkili bir şekilde nötralize ettiği için, sodyum bikarbonat kokuları emebilir. Pişirme uygulamalarında ve ilaçlarda bir bileşen olarak kullanılmasının yanı sıra, sodyum bikarbonatın kendine has özellikleri, yangın söndürücülerde kimyasal madde, temizlik maddesi olarak, güzellik ürünlerinde cilt bakım ürünü olarak ve diş macunlarında hafif aşındırıcı.

İlaçlar

Mide asidini azaltmak için pazarlanan reçetesiz satılan birçok ilaç sodyum bikarbonat içerir. Bir bileşen olarak, sodyum bikarbonat, mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi semptomları hafifletmek için aşırı mide asidinin etkilerini nötralize edebilir. Doktorlar ayrıca kanınızı veya idrarınızı daha az asidik hale getirmek için sodyum bikarbonat reçete edebilir. Sodyum bikarbonat, susuzluk, mide krampları, gaz, bulantı ve baş ağrısının artması gibi yan etkilere neden olabilir. Kabartma tozu bir mayalama maddesi olarak işlev görür, bu da unlu mamullerin yükselmesine neden olur. Sodyum bikarbonat, karbon dioksit kabarcıkları üreten kimyasal bir reaksiyonda, yoğurt, çikolata, ayran veya bal gibi tariflerdeki asidik bileşenlerle reaksiyona girer. Kabarcıklar pişmiş ürünün pişirme işlemi sırasında sıcaklık yükseldikçe yükselmesine neden olur. Kabarcıklı bir toz olan kabartma tozu, bir miktar sodyum bikarbonat içerir, fakat aynı zamanda asidik bir bileşen, genellikle tartar kreması ve nişasta gibi bir kurutma maddesi içerir. Tarifte yer alan diğer bileşenler hangi sodyum bikarbonat liç ajanı kullanacağını belirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]