|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Potasyum Eksikliği ve Kalp

Tıbbi olarak hipokalemi olarak bilinen düşük potasyum seviyeleri, kalbinizde sorunlara neden olabilir. Hipokalemi, alınan potasyum miktarı ile vücudunuzu idrarda bırakan miktar arasındaki normal denge bozulduğunda meydana gelir. Aldığınızdan daha fazla potasyum salgıladığınızda, hipokalemi oluşabilir. Kusma, ishal, müshillerin aşırı kullanımı, diüretikler, yeme bozuklukları ve böbrek hastalıkları hipokalemiye neden olabilir.

Potasyum

Bir elektrolit olan potasyum, kalpte olduğu gibi diğer kaslara da elektriksel uyarılar iletir. Hipokalemi, kalpte dolaşan ve kasılmasına neden olan sinir uyarılarını bozabilir. Kardiyak kaslar, vücuttaki diğer kaslar gibi, potasyum seviyeleri normal seviyelerin altına düştüğünde kötü kasılırlar.

Belirtiler

Hipokaleminin kalp semptomları düzensiz kalp atışları veya zayıf nabız, hızlı veya yavaş kalp atışı veya düşük kan basıncıdır. Şiddetli hipokalemide kalp durması görülebilir. Kalp semptomları hafif kalp krizi geçiren veya kalp ilacı digoxini alan kişilerde ortaya çıkabilir.

Tanı

Kandaki normal potasyum seviyeleri litre başına 3.5 ila 5.0 milliequivalents, veya mEq /L'dir. Elektrokardiyogramda anormal kalp ritimleri görülebilir. EKG'de yapılan değişiklikler 28 Kasım 2005 tarihli Amerikan “Circulation” dergisinin çevrimiçi baskısına göre T dalgası düzleşmesini, erken ventriküler kasılmaları, azalmış ST segmentini ve çeşitli aritmilerin yanı sıra U dalgalarının görünümünü içerebilir. Kalp Derneği dergisi.

Tedavi

Tedavi, semptomların sebebine ve ciddiyetine bağlıdır. EKG'de anormal kalp ritimleri görülürse, intravenöz potasyum gerekebilir. Amerikan Kalp Birliği, hipokalemi, kişi onu tolere edebilecek kadar kararlıysa, kademeli olarak düzeltilmelidir. Hızlı infüzyon sadece hastanın kalp durması tehlikesi altındaysa hemen yapılmalıdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hipokalemi, potansiyel olarak ölümcül bir elektrolit dengesizliğidir. Hipokalemi geliştirmek için risk faktörleri bildiyseniz, özellikle kas zayıflığı, kramp veya kas seğirmeleri eşlik ederse çarpıntı veya düzensiz kalp atışlarını göz ardı etmeyin. Belirtileri derhal doktorunuza bildirin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]