Karın içinden gastrointestinal sisteme bir besleme tüpü (gastrostomi tüpü) yerleştirilir, bu da beslenmek için sıvı gıdaların beslenmesini sağlar. Tüp yerleştirme bölgesi veya stoma enfekte olabilir ve bu riski azaltmak için uygun şekilde bakımı yapılmalıdır. Tüp yerleştirme alanındaki kızarıklık, irin veya olağandışı drenaj, hassasiyet ve ateş gibi enfeksiyon belirtilerinin tanınması erken tedavi için önemlidir. Küçük cilt enfeksiyonları evde tedavi edilebilse de, beslenme tüpü yerinde enfeksiyon olursa, doktorunuza danışın.
Besleme tüpüne dokunmadan önce ellerinizi ılık suyla veya sabunla iyice yıkayın veya gazlı bez gibi besleme borusunu yönetmek için gereken tüm malzemeleri kullanma. İnsizyon yerine veya malzemeye dokunmadan önce ellerinizi havlu ile kurulayın veya elinizde tıbbi eldivenler kullanın.
Pansumanı stomadan çıkarın. Enfeksiyonun hafif veya daha ciddi göründüğünü belirleyin. Tüp etrafındaki cildi kızarıklık, rutubet veya şişme, irin veya kötü kokulu akıntı açısından inceleyin. Gerekirse daha fazla öneri almak için derhal bulgularınızla ilgili doktorunuza danışın.
Stoma çevresindeki cildi ılık sabunlu suyla hafifçe yıkayın. Mümkünse, kırışıkları veya kesik etrafındaki birikintileri dikkatlice kaldırın. Alanı tamamen temiz bir havluyla kurulayın.
Temiz bir pamuklu çubuğun ucuna antibiyotik krem uygulayın. Kremi stomanın etrafına veya enfekte olmuş herhangi bir cilde uygulayın. Varsa, yapışmaz bir ped ile örtün. Stoma bölgesine temiz gazlı bez veya dolgu ekleyin veya tercih ettiğiniz pansumanla değiştirin.
İpucu
Bakım konusunda özel bilgiler için doktorunuz tarafından verilen besleme tüpü bakım talimatlarını izleyin. Besleme tüpünüz için ve cilt yerleştirme yerinde, evde.
Besleme tüpü yerleştirmeden sonraki ilk birkaç günde enfeksiyon riski daha fazla olabilir. Tüp yerleştirildikten sonraki ilk haftada enfeksiyon belirtileri görülürse veya siteye virüs bulaşmış görüldüğünde hemen bir doktora görünün.
Gerekenler
Sabun ve su>
Antibiyotik krem
Temiz gazlı bez veya bandajlar
, , ] ]