B4, C, E ve K vitaminlerinin tümü gıdalarda ve vitamin takviyelerinde bulunabilir. B4 ve C Vitaminleri suda çözünür, yani suda çözülürler ve derhal ihtiyaç duyulmadıklarında idrar veya dışkı yoluyla vücuttan atılırlar. E ve K vitaminleri yağda çözünürdür, yani yağda erir ve ihtiyaç duyulmadığında karaciğerde depolanır. Suda çözünen vitaminlerin günlük olarak alınması önemlidir, çünkü bunlar gelecekte kullanılmak üzere depolanmamış olanlardır.
B4
Suda çözünen B4 vitamini aynı zamanda adenin olarak da bilinir. Bu vitamin, metabolizma için hücresel enerjinin taşınmasını ve salınmasını sağlayan adenozin trifosfat (ATP) üretimi için gereklidir. Bira mayası ve kepekli tahıllar B4 vitamini içerir; Vitamin ekmek ve tahıllardaki diğer B vitaminleriyle ilişkili bulunur. Adaçayı, nane, kimyon tohumu ve zencefil gibi otlar ve baharatlarda daha küçük miktarlar bulunabilir.
C Vitamini
Sudaki diğer bir vitamin C vitamini bağışıklık sistemini destekler. HealthCheckSystems.com'a göre bir antioksidandır ve hücre hasarını önlemeye yardımcı olabilir. Portakal ve greyfurt gibi turunçgillerde yaygın olarak bulunur. En yüksek C vitamini konsantrasyonu, acerola denilen Batı Hindistan vişnesinde bulunur. Diğer seçenekler kırmızı ve tatlı biberler, papayalar, çilekler ve kızılcıklardır.
Vitamin E ve K
Vitamin E ve K, yağda çözünen vitaminlerdir. Vücuttaki yağ yoluyla emilir, kan dolaşımına yayılır ve karaciğerde depolanır. Bu vitaminler vücutta birikebilir, bu nedenle alım kurallarına uyduğunuzdan emin olun. E Vitamini bir antioksidandır, bu nedenle Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre hücre yapılarına zarar gelmesini önler. Bitkisel yağlar, margarin, kuruyemiş ve yeşil yapraklı sebzelerde önemli miktarda bulunur. Bununla birlikte, zeytinyağı E vitamini açısından yüksek değildir. K vitamini, diğer yağda çözünen bir vitamindir. O olmadan kanımız pıhtılaşmazdı. Yeşil yapraklı sebzeler, lahana, lahana ve ıspanak gibi iyi bir kaynaktır. Brokoli, brüksel lahanası, kereviz ve bezelye gibi sebzeler diğer iyi seçeneklerdir.