|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Şekerin Artıları ve Eksileri Nedir?

Şeker hızlı bir enerji kaynağı sağlar, ancak bunun için tek şey budur. Tüm formlarında, şeker az veya hiç besin maddesi içermez ve kilo almaya ve buna bağlı sağlık sorunlarına yol açan fazladan kalori sunar. Şeker ayrıca kalp hastalığına, diş çürümesine, zayıf bağışıklık ve diğer çeşitli koşullara neden olur. Biraz yolunda olsa da, onsuz daha iyi olursunuz.

Sporcular İçin Hızlı Enerji Kaynağı

Şeker, bir tür karbonhidrattır, vücudunuzun ana enerji kaynağı olarak kullandığı makro besin. Sofra şekeri, mısır şurubu, bal ve diğer tatlandırıcılar basit şekerlerdir. Vücudunuz onları parçalara ayırır ve hızlı bir şekilde metabolize eder. Vücudunuzun daha yavaşça parçaladığı karmaşık karbonhidratların aksine, enerji olarak hemen hemen kullanılabilirler. Birçok dayanıklılık, özellikle dayanıklılık sporcuları, uzun, yorucu antrenmanlar veya yarışmalar boyunca geçmelerini sağlamak için basit şekerlere güveniyorlar. Sindirilmeleri kolay.

Energy Crashes

Basit şekerler iyi bir kaynak değil Vücudunuz onları çok çabuk parçaladığından kan şekeri yükselmesine neden olur - maraton koşucusu için harikadır, ancak masada otururken sizin için çok iyi değildir. Şekerin kan dolaşımınıza girmesine cevaben, pankreasınız kan şekerini hücrelere almanıza yardımcı olmak için ekstra insülin salgılar. Bu, kan şekeri ve enerjisinde aşırı derecede düşüşe neden olur; bu da sizi yorgun ve konsantre olamayabilir. Ayrıca açlığınızı, özellikle de daha basit karbonhidrat özlemlerinizi de artırabilir. mineraller, protein veya lif, ancak yine de diğer karbonhidratlar gibi gram başına 4 kalori sunarlar. Bu yüzden “boş kalori” olarak adlandırılıyorlar. Çoğu kalorili yiyeceklerin çoğu kalorisi yoğundur, bu nedenle sadece az miktarda jöle çekirdeği yemek size büyük bir salata ile aynı miktarda kalori sağlayabilir, ancak tüm besin maddeleri veya dolgunluk hissi vermeyebilir. Çok fazla kalori alırken, hiçbir zaman tam hissetmeden jöle fasulye - veya pasta yemeye veya soda içmeye devam edebilirsiniz. Vücudunuz bu kalorileri enerji için kullanmadığında, yağa dönüşür.

Leptin Direncini Artırır

Leptin, vücudunuzun doygunluğu işaret eden bir hormondur. Yemeye devam etmek yerine tam hissetmenizi ve çatalı bırakmanızı sağlar. Amerikan Fizyoloji Dergisi’nde Kasım 2008’de yayınlanan bir araştırmaya göre, gazlı içecekler, şekerlemeler ve diğer işlenmiş yiyeceklerde bulunan çok sayıda fruktoz yemek sizi leptine karşı dirençli hale getirebilir. obeziteye ve bununla ilişkili hastalıklara neden olabilir.

Kronik Hastalıklar

Şeker, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı dahil olmak üzere çeşitli kronik hastalıkların gelişimi ile ilişkilidir. Çok fazla şeker yemek, tip 2 diyabetin doğrudan bir nedeni olmasa da, fazla kilolu olmak önemli bir risk faktörüdür. Prediyabetiniz varsa, düzenli olarak çok fazla şeker yemek, ConsumerReports.org'a göre tam gelişmiş durumu tetikleyebilir. Nisan 2014'te JAMA Dahiliye'de yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, ilave şeker alımı ile kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklanan ölüm riski arasında önemli bir ilişki olduğunu kaydetti. 15 yıllık çalışma sırasında, kalorilerinin dörtte birinden fazlasını şekerden tüketen katılımcılar, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskini, şekerden kalorilerin yüzde 10'undan daha azını tüketenlere kıyasla iki katından daha fazla aldılar.

Şeker, ağzındaki bakterilerle birlikte plak oluşumunu ve diş minesinin parçalanmasını teşvik eder, bu da oyuklara ve diş çürümelerine yol açabilir. Aşırı şeker tüketimi de bağışıklık fonksiyonunu zayıflatır. Ask Dr. Sears web sitesine, 8 çorba kaşığı şekerin - 30 ons soda içindeki miktarın - beyaz kan hücrelerinin mikropları öldürme yeteneklerini neredeyse yarı yarıya azaltabildiğini belirtti. Amerikan Halk Sağlığı Dergisi’nde 2014’te yayınlanan araştırmaya göre, şeker - özellikle şekerli gazlı içecekler - hücrelerin yaşlanmasını hızlandırabilir ve hastalıkların gelişmesine neden olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır