| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Toprak Kirliliğinin Azaltılması

Toprak kirliliği yaygındır ve gıda ve su kaynağımızı etkiler. Aşırı veya tehlikeli pestisitler ve herbisitler doğrudan yemeğimize girebilir, toprağımızdaki değerli mikroorganizmaları öldürebilir ve suya akış yoluyla girebilir. Aşırı gübreler suya akabilir ve suyumuzu tıkayan ve balıkları öldüren yosun çiçeklerine neden olabilir. Çöp ve çöplüklerden kaynaklanan tehlikeli kimyasallar toprağımıza girebilir ve içme suyumuzu sağlayan yeraltı su kaynaklarına sızabilir. Yoksul bakımı yapılan yer altı yağları, gaz, toksik kimyasallar ve septik tanklar gibi insan atığı topraklarımızı kirletebilir ve su tablasına girebilir. Neyse ki, hasarı azaltmak için yapabileceğimiz şeyler var.

Azaltın, yeniden kullanın ve geri dönüştürün. Depolama alanlarımıza giden çöp miktarını en aza indirin ve özellikle de zararlı kimyasalları ve ağır metalleri sızdıran piller, lastikler ve plastikler gibi çöpleri agresif bir şekilde geri dönüştürün. Çöpleri, özellikle de plastik parçaları veya lastikleri yakmayın, çünkü dumandaki kalıntı sürüklenip toprağı kirletir.

Ev kimyasallarını uygun şekilde atın. Boya inceltici, temizleyiciler ve solventler, yağ ve otomotiv sıvıları gibi açık ürün kapları dökmekten kaçının.

Çim biçimlerini kırpın, bahçedeki atıkları ve meyve ve sebze artıklarını kompostlayın veya malç olarak. Bu, fırtına drenajlarımıza ve suya giren bozunmadan kaynaklanan azot miktarını azaltır.

Yeraltı depolama tanklarını, yağ, septik ve kanalizasyon hatları gibi uygun şekilde muhafaza edin. Foseptik tankınızın programa göre pompalanmasını sağlayın ve bahçedeki soğuk alanlar, koku, evdeki yavaşlama ve yedeklemeler ve belirli bir alanda aşırı bitki gelişimi gibi sızıntı belirtileri arayın. Çoğu septik sistemin her üç ila beş yılda bir pompalanması gerekir.

Çöplerin toplanması ve bertarafı konusunda özenli olun. Hayvan atığını mümkün olan en kısa sürede septik veya lağım suyu sistemine atın - çimde bırakmayın veya yağmur suyuna bırakmayın.

Organik, biyolojik olarak parçalanabilir bitki öldürücüler ve böcek ilaçları kullanın her ne zaman mümkünse. Ödevinizi yapın ve çimenlerinize koymadan önce kimyasallar hakkında bilgi edinin. Bunları azar azar kullanın.

Yerli türler ekin ve ekimlerinizi ikinci akışı en aza indirecek şekilde planlayın. Bu, bahçenizi korumak için gereken su ve çim kimyasallarının miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Gübreleri uygun bir zamanda kullanın ve daha sonra gübre akışını azaltmak için hemen su kullanmayın. Bitkilerinizin ihtiyaçları için doğru gübreyi kullandığınızdan emin olmak için bir toprak analizi yapın.

Çimlerinizi mümkün olduğunca seyrek sulayın, böylece daha derin ve sabah sularınızı sulayın. daha soğuktur. Bu, aşırı sulama sırasında besin maddelerinin topraktan sızmasını önler ve çiminizdeki daha derin bir kök sistemini teşvik ederken gübrelere olan ihtiyacı azaltır.

Çevresel düzenlemelerden ve lobi konusunda daha iyi bilgi sahibi olun. madencilik, rafinaj ve diğer ağır sanayilerden kimyasallar ve ağır metaller gibi endüstriyel kirleticilerin kontrolü. Rakipler üzerinden ürün ve hizmetlerini satın alarak şirketleri kirletmeyen ve çevresel açıdan sürdürülebilir uygulamalarla destekleyin. Birkaç dolar daha fazlaya mal olsa bile, uzun vadeli tasarruflar çok büyüktür.

İpucu

Tutarlı küçük eylemler, büyük seyrek eylem kadar uzun vadeli bir kazanıma sahiptir. Hepsini yapmak zorunda değilsiniz ama elinizden gelen her şeyi yapın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com