|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Rektumun İşlevi Nedir?

Rektum, ağızdan başlayan ve yemek borusu, mide ve ince ve kalın bağırsakları içeren sindirim sisteminin sonudur. Rektum yaklaşık 6 ila 8 inç uzunluğundadır ve kalın bağırsağın anal kanala giden son kısmıdır.

Fonksiyonu

Rektumun ana fonksiyonu, geçici bir depolama alanı görevi görmektir. fekal madde daha önce anal kanaldan vücuttan atılır. Yediğiniz yiyecekler sindirim sisteminden geçtikçe parçalanır ve mide, ince ve kalın bağırsaklardan besin emilir. Sindirim suları, bakteri ve lifi içeren fekal madde, kalın bağırsağın alt kısmına (rektum) ilerlemeye devam eder. Rektum, dışkıyı vücudun dışına, anal kanaldan, bağırsak hareketi yaparak itene kadar tutar.

Önem

Rektum, tutulacak şekilde genişleyebilen kas duvarlarından oluşur. dışkı maddesi. Rektumun bu genişlemesi ile, bölgedeki sinirler beyine bir bağırsak hareketi yapmanız ve beynin anal kanalın içindeki ve çevresindeki kasların hareketi kontrol etmesi için gerekli sinyalleri gönderir. Yetişkinler ve daha büyük çocuklar bu kasları kontrol edebilir, dışkıyı rektumdan çıkarmak için gevşetebilir veya bağırsak hareketini önlemek için büzüşebilirler.

Dikkat Edilecek Noktalar

Rektum ve anal kanal çok sayıda şişmiş ve iltihaplı olduğunda, hemoroit denilen damarlar. Amerikan nüfusunun yüzde 50'den fazlası 50 yaşına kadar hemoroitlerden muzdarip olacak. Acı verici, kaşıntılı ve kanaması olabilir. Bağırsak hareketi, ishal ve kabızlık olması zorunluluk hemoroidlere neden olabilir. Ani rektal kanama, göz ardı edilmemelidir, çünkü bu, rektal kanser de dahil olmak üzere daha ciddi bir durumun göstergesi olabilir. Durumlar - çoğunlukla 50 yaşın üzerinde olanlar. Belirtiler sıklıkla fark edilmeden kalıyor, kolorektal kanserleri kanser ölümünün ikinci önde gelen nedeni yapıyor. Belirtileri dışkıda kan (parlak kırmızı veya koyu kırmızı), küçük, dar dışkı, karın ağrısı, kabızlık veya diyaredir. Bu semptomlardan herhangi birine sahipseniz doktorunuzla konuşun ve 50 yaşın üzerindeyseniz, kolorektal kanser için düzenli olarak tarandığınızdan emin olun.

Önleme /Çözüm

Hemoroitleri önlemeye yardımcı olabilirsiniz. ve sağlıklı bir diyet yiyerek kolorektal kanser. Bol miktarda su için - günde 8 bardak - yiyecek ve atıkların vücudunuzda taşınmasına yardımcı olmak ve besin maddelerinin emilimine yardımcı olmak için. Vücut dokularınızın sağlığını desteklemek için gerekli besinleri sağlayan ve aynı zamanda iyi lif kaynakları sağlayan taze meyve ve sebzeleri ve kepekli tahılları yiyin. Fiber, toksinleri hapseder ve atık ürünlerin bağırsaklar arasında taşınmasına yardımcı olur ve kabızlığın yanı sıra ishalin de önüne geçer. 50 yaşın üzerindeyseniz veya aile öyküsü varsa, rektum ve kolon kanserleri için düzenli olarak tarama yapın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır