|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Şişkinliğin Anlamı Nedir?

Yaygın bir sindirim sorunu olan şişkinlik herkesi etkileyebilir. Çok sayıda şişkinlik nedeni var, ancak çoğu insan bu sorunu bazı yiyecekleri yedikten veya içtikten sonra görüyor. Adet gören kadınlar genellikle şişkinlikten şikayet eder. Ancak sebebi ne olursa olsun, rahatsız edici şişkinlik hissini kontrol etme teknikleri vardır.

Tanımlama

Medline Plus Medikal Ansiklopedisi, karın şişkinliğini mide bölgesindeki sıkılık veya dolgunluk hissi olarak tanımlar. Şişkinlik herkesi farklı etkiler. Bir kişi basitçe karın gerginliği yaşayabilir, bir diğeri hafifçe şişmiş karnına sahip olabilir. Şişkinliğin nedenleri arasında kabızlık, laktoz intoleransı, bağırsak gazı, irritabl bağırsak sendromu ve aşırı yem sayılabilir.

Sorun Yiyecekler

Yiyecekler ve içecekler karın şişkinliğinin en yaygın nedenlerindendir. Karnabahar, marul ve fasulye gibi yağlı yiyeceklerin sindirimi çoğu zaman zordur. Yavaş sindirim, sık sık bağırsak hareketlerine ve midenin şişmesine neden olan bağırsak gazının birikmesine neden olur. Ek olarak, soda ve suni tatlandırıcılar içeren (sindirimi zor olan içecekler) gazlı içecekler de şişkinlik veya karın sıkılığına neden olabilir.

Kabızlık

Kabızlık seyrek olarak bağırsak hareketlerini ifade eder ve çeşitli durumlar katkıda bulunur. Fiziksel egzersiz eksikliği, dehidrasyon ve diyette çok az lif içeren bu duruma. Şişirmenin kontrolü sıklıkla sindirim sisteminin düzenlenmesi ve kabızlıktan kurtulma çağrısında bulunur. Lif takviyeleri kullanmak ve sıvı alımını artırmak (günde sekiz bardak su) doğal olarak kabızlığı giderir, bu da karın şişkinliğini giderir.

Tuz

Yüksek sodyum diyeti de şişkinlikte rol oynar. Çok fazla tuz sıvı tutulmasına neden olur. Sıvı, karın bölgelerine yerleşir ve vücudun alt yarısına yerleşir. Bu, göbek şişkinliğinin yanı sıra uyluk ve bacaklarda şişlikle sonuçlanır. Sodyumun azaltılması (günde en fazla 2.400 mg) ve taze meyve ve sebze yemek su tutmasını ve şişkinliği azaltabilir

Kronik şişkinlik

Şişirmeyi kontrol edemiyorsanız, özellikle karın bölgesinde tıbbi yardım alın . Medline Plus, evde tedaviye cevap vermeyen kronik karın şişliği, tümörler veya yumurtalık kanseri gibi ciddi bir tıbbi duruma işaret edebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]