| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sodyum Stearoilin Yan Etkileri

Sodyum stearoil veya daha iyi sodyum stearoil laktilat veya SSL olarak bilinen, işlenmiş gıda ürünlerinde bulunan bir gıda katkı maddesidir. Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından desteklenen bir web sitesi olan Medline Plus'a göre, gıda katkı maddeleri ürün tutarlılığının korunmasına, besin değerinin iyileştirilmesine ve korunmasına ve gıda maddelerinin toptanlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Gıda katkı maddeleri ayrıca gıdaların asitliğini ve alkaliliğini kontrol etmenin yanı sıra renk sağlar ve lezzetini arttırır. SSL genellikle ekmek, kurabiye ve kraker gibi ticari unlu mamullerde kullanılır. Sodyum stearoilin kullanılması bazı yan etkilere sahiptir.

Alerjiler

Sodyum stearoil laktilat içeren çoğu gıda katkı maddesi, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi tarafından güvenli kabul edilir. Bu maddeler, sürekli olarak değerlendirilen, genel olarak güvenli veya GRAS listesine alınmaktadır. Yine de, çok yaygın olmasa da, bazı hastalarda SSL'ye veya kompozisyonunun herhangi birine alerjileri ve gıda intoleransı olabilir. Sodyum stearoil laktilat alerjisi olan bir kişinin aşırı duyarlı bir bağışıklık tepkisi vardır. Bu aşırı duyarlılık, alerjen yutulduğunda veya kişiyle temas ettiğinde kaşıntı, şişme, mukus üretimi, kas spazmları, kurdeşen ve döküntü oluşumuna neden olur. Alerjileri önlemenin en iyi yolu alerjenden uzak durmaktır. Alerjik reaksiyonların şiddetli olduğu durumlarda ölüm ve ölümü önlemek için acil müdahale yapılır.

Gıda Toleransı

Sodyum stearoil laktilatın olası yan etkilerinden biri gıda intoleransıdır. Besin intoleransı, besin alerjilerine benzer belirtilere sahiptir, ancak bağışıklık sistemini içermez. Besin intoleransı nedeniyle, besin maddesinin küçük miktarlarda alınması mümkündür, ancak büyük miktarlarda, mide bulantısı, kusma, mide krampı ve ishal gibi semptomlara neden olabilir. Sodyum stearoil laktilatta gıda intoleransı, gıda katkı maddesine anormal sindirim reaksiyonlarından kaynaklanır. Gıda intoleransını gerçek alerjilerden ayırt etmek önemlidir; bunu yaparak uygun yönetim yapılabilir.

Sodyum Dengesizliği

Aşırı miktarda sodyum stearoil laktilat kullanılması potansiyel olarak anormal sodyum seviyelerine yol açabilir. MedlinePlus'a göre vücuttaki normal sodyum konsantrasyonları 135 ila 145 mEq /L arasındadır. Anormal sodyum seviyeleri, dehidrasyon, hormonal dengesizlik ve gıda, diyet takviyeleri ve besin katkılarından gelen aşırı veya eksik diyet sodyum alımı gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Normalden daha yüksek sodyum seviyelerine hipenatremi, normalden daha düşük sodyum seviyelerine hiponatremi denir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com