Diyet ve aktivite seviyesindeki bir değişimle bile, diyabetiniz varsa kilo vermenin zor olduğunu fark edebilirsiniz. National Diabetes Information Clearing House'a göre, bu hastalığa yakalananların yüzde 90 ila 95'i Tip 2'ye sahip. Tip 1, tüm vakaların sadece yüzde 5 ila 10'unu oluşturuyor. İnsülin direnci ve yüksek insülin seviyeleri Tip 2'nin en belirgin özelliğidir, buna karşın insülin eksikliği Tip 1'in temel özelliğidir. Zorluklara rağmen, kilo kaybını kolaylaştırmak için stratejiler kullanabilirsiniz.
Tip 1 Diyabetle İlgili Zorluklar
Tip 2 ile Kilo Vermek
Tip 2 diyabetiniz varsa, diyet glisemik kontrolde önemli bir rol oynar. Düşük karbonhidrat diyetinin ardından, "Upsala Tıp Bilimleri Dergisi" 2005 sayısındaki bir araştırmaya göre, kilo kaybını teşvik etmek ve glisemik kontrolün iyileştirilmesi için etkili bir stratejidir. Çalışmada düşük karbonhidrat diyeti ve konvansiyonel bir diyetin Tip 2 diyabetli obez erkekler ve kadınlar üzerindeki etkisi incelenmiştir. Düşük karbonhidratlı bir diyete bağlı kalmayı araştıran araştırmacılar, daha geleneksel bir diyete kıyasla vücut ağırlığı ve kan-glikoz regülasyonunda önemli gelişmelere neden oldu.
Tip 1 ile Kilo Verme
Tip 1 diyabette kilo alımı konvansiyonel insülin tedavisi değil, yoğun insülin tedavisi ile ilgili. Kazanılan kilonun çoğunluğu, Diabetes Obezite ve Metabolizma çalışmasına göre tedaviye başlamanın ilk yılı içinde gerçekleşiyor. Zaten sağlıklı bir diyet izliyorsanız, yeterli egzersiz yapıyorsanız ve hala kilo vermekte zorlanıyorsanız, farklı bir insülin tedavisine geçme olasılığı hakkında doktorunuzla konuşun.
, , ] ]