Ulusal Böbrek ve Ürolojik Hastalıklar Bilgi Toplama Merkezi'ne göre, böbrekleriniz kanı filtreleyen ve vücudu kimyasal olarak dengede tutan hayati organlardır. Böbrekler çalışkan organlardır, çünkü her gün 200 litre kan alırlar ve 2 litre atık materyali ve ekstra suyu giderirler. Böbrek hastalığının en yaygın iki nedeni diyabet ve yüksek tansiyondur. Böbrekleri hayati tutmak için sağlıklı ve dengeli bir diyet yemek önemlidir. Belirli yiyeceklerin farkında olmak böbreklerinizin daha yüksek düzeyde çalışmasına yardımcı olabilir. Sağlığınız, özellikle böbrekleriniz hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla iletişim kurun.
Pişmiş yumurta akı kahvaltıları hazırlayın. Meyve bir kase elma, yaban mersini ve ahududu yapın. Meyveyi biraz az miktarda yoğurtla karıştırın ve istenirse biraz bal ve granola dökün. YourKidneys.com'a göre, yumurta akı, elma, yaban mersini ve ahududu, böbrek sağlığına iyi gelir.
Doğranmış soğan ve sarımsakla bir öğle yemeği hazırlayın ve biraz zeytinyağına koyun tavada. Biraz karnabahar çiçeği ve kırmızı biberleri kızartın. Biraz kahverengi pirinç ve mercimek pişirin. "The New York Times", lif bakımından zengin yiyeceklerin böbrekleriniz için yararlı olabileceğini söylüyor.
Akşam yemeği için somon veya halibut gibi balık pişirin. Biraz lahana ve soğanı doğrayıp buharda pişirip pişmiş kinoa ile servis edin. Dilediğiniz gibi tat verin, ancak çok fazla tuz kullanmaktan kaçının. YourKidneys.com balık, soğan ve lahana böbrekleriniz için sağlıklı diyor.
İpucu
Ulusal Böbrek ve Ürolojik Hastalıklar Bilgi Takas Merkezi böbrek hastalığının sıklıkla yüksek sodyum veya kolesterol düzeyleri, bu nedenle kızartılmış tuzlu ve yağlı yiyecekleri yemekten kaçının. Zayıf böbrekler ayrıca aşırı potasyum ve proteini çıkarmakta zorlanırlar. Böbrek sağlığınız için endişeleniyorsanız sigaradan kaçınılmalıdır.
Uyarılar
Böbrek hastalığının erken uyarı işaretleri yorgunluk, sık sık idrara çıkma, iştahsızlık, ellerin şişmesi ve ayak, konsantre konsantre olmak ve daha fazlası. Ailenizde böbrek hastalığı öyküsü varsa veya sağlığınızla ilgili herhangi bir nedenden dolayı, lütfen sağlık hizmeti sağlayıcınızla görüşün.
Gerekenler
Yumurta beyazlar
Elmalar
Yabanmersini
Ahududu
Yağsız yoğurt
Bal
Granola
Kırmızı dolmalık biber
Karnabahar
Sarımsak
Soğan
Zeytinyağı
Kahverengi pirinç
Mercimek
Balık
Lahana
Quinoa