|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

GMO

Türleri

​​Genetiği değiştirilmiş organizmalar veya GDO'lar gıdalarda ve ilaçlarda yaygın olarak kullanılır. Bu, çevreye ve insan sağlığına neden olabilecek tehlikelerle ilgili endişelere yol açmıştır. Avrupa Komisyonu, Ağustos 2005 itibariyle, çiftçilerin dünyadaki ekim altındaki tüm toprakların dörtte birine GDO'lu ürünler ekdiklerini belirtiyor. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çiftçiler, en genetiği değiştirilmiş mahsulleri yetiştiriyor. İngiltere Tarımına göre, GDO'lar iki ana tipe ayrılabilir: iç mekan veya laboratuarda yetiştirilen GDO'lar; ve dış mekanda veya tarlada yetişen GDO'lar.

İç Mekan: İlaçlar

Kaliforniya San Diego Üniversitesi'ne göre, GDO ile üretilen ilaçlar ve aşılar arasında insülin, tiroid hormonları ve hepatit B aşısı bulunur. Bu, bu ilaçları üretmeyi daha kolay ve daha ucuz hale getirerek daha uygun hale getirir. İnsülin, eski GDO ürünlerinin örneklerinden biridir.

İç Mekan: Gıda Katkı Maddeleri

Birçok gıda katkı maddesi de GDO'lar kullanılarak üretilir. Daha yaygın olarak bilinen örneklerden bazıları aspartam ve mayadır. Bununla birlikte, bileşen listelerinin sonuna yakın gördüğünüz diğer birçok katkı maddesi de GDO'lar kullanılarak üretilebilir.

Dış Mekan: Zararlılara Dayanıklı

Çiftçiler pamuk, mısır ve patates de dahil olmak üzere ekinlerin GDO versiyonlarını alabilir. Yaygın zararlılara karşı dayanıklıdır. Bu, mahsul kayıplarını sınırlamaya ve genel mahsul verimini arttırmaya yardımcı olabilir. Bu ürünler aynı zamanda çiftçilerin ekinlerinde böcek ilacı kullanma ihtiyacını sınırlayabilir, çiftçilerin para tasarrufu yapmasına ve çevreye salınan böcek ilaçlarının miktarını sınırlandırmasına neden olabilir.

Dış Mekan: Herbisit Toleranslı

ekinlerinde yabani otlarla uğraşmak istemeleri, herbisitlere toleranslı olan kanola, mısır, pamuk, şeker pancarı ve soya fasulyesi tohumları için tohumlarını alabilir, böylece ekinleri öldürmeden yabani otları kolayca öldürebilirler. Bununla birlikte, bu ürünler için tohumların yapıcıları tohumların korunmasına izin vermez, bu nedenle çiftçiler tohumlara ve kullanılan herbisitlere daha fazla para harcarlar.

Outdoor: Gecikmeli Olgunlaşma

Avrupa Komisyonuna göre, bazı meyveler daha sonra olgunlaşmaları için genetik olarak değiştirildi. Bu, piyasada daha uzun bir süre boyunca piyasada taze olmalarını sağlar ya da toplandıktan sonra olgunlaşan meyveler için onları taşımayı kolaylaştırır.

Dış Mekan: Arttırılmış Besinler

Her ne kadar olmasa da Yaygın olarak, bazı GDO tipleri besin içeriğini artırmak için değiştirilir. Mısır ve soya fasulyesi, daha yüksek besleyici GDO versiyonlarına sahip iki ürün örneğidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır