Düzgün kullanıldığında, gaz ızgaraları yemek pişirmek için iyi bir enerji kaynağı sağlayabilir. Gazlı ızgaralar dış mekanda kullanım için veya çok iyi havalandırılmış alanlarda kullanım içindir. Bunlar uygundur ve doğrudan ana doğal gaz kaynağına bağlanabilir veya taşınabilir gaz kapları ile beslenebilir. Kullanıcılar, cihazlardaki doğal tehlikeleri önlemek için gaz ızgaraları kullanırken önlem almalıdırlar.
Yangın
Arızalı olduğunda, gaz ızgaraları yangına neden olabilir. Hortumlar gevşeyebilir veya cihazın diğer parçaları alevlerle temas edebilir ve yangına neden olabilir. Damlalık tavalar dolduğunda, yangına da neden olabilirler. Alevler, ızgaradaki insanlarla temas edebilir veya yakındaki evleri veya kuru otları yakabilir ve ilave hasara yol açabilir. Tıkanmış borular, gaz kaçağı ve kıvrılmış hortumlar da yangına neden olabilir. Tüketiciler, yangına neden olan ve ızgaraları iade eden veya servis için yanlarına aldıkları bilinen kusurları olan ızgaraların geri çekilmesine dikkat etmelidir. Damlalık tavalarının ve yağ tutucularının düzenli olarak temizlenmesi yanmayı önlemeye yardımcı olabilir.
Karbon Monoksit Zehirlenmesi
Yeterince yüksek düzeyde, karbon monoksit ölümcül, ABD Çevre Koruma Ajansı'na araştırmacılar rapor. Ölümcül gaz, bir gaz ızgarası ateşlendiğinde üretilir. Izgara monitörü düzgün çalışırken karbon monoksit veya CO güvenlidir, ancak yanlış veya hatalı ızgaralarda kullanıldığında tehlikeli olabilir. CDC, her yıl yüzlerce kazayla CO zehirlenmesi sonucu öldüğünü bildirmektedir. CO birikmesini önlemek için dumanlar her zaman dışarıda bir gaz ızgarası ile havalandırılmalıdır. Karbon monoksit zehirlenmesi belirtileri mide bulantısı, baş ağrısı, kafa karışıklığı, nefes darlığı ve baş dönmesi gibi durumları içerir.
Propan Maruziyeti
Bazı gaz ızgaralarında yakıt olarak kullanılan renksiz madde. Propan maruziyeti cilt ve gözler üzerindeki doğrudan temastan veya dumanların solunmasından kaynaklanabilir. Propan bir asfiksiattır, vücuttaki oksijen akışını keser. Maruz kalma boğulmaya ve ölüme neden olabilir. Solunduğunda yüksek propan seviyeleri bilinç kaybına, nöbetlere ve kalp durmasına neden olabilir. Cilde temas ettiğinde sıvı propan donma koşullarına neden olur. Düşük propan maruziyet seviyeleri bile baş ağrısı, mide bulantısı, kol ve bacaklarda uyuşma ve kusmaya neden olabilir. Uzun vadeli etkiler kilo kaybı, konjonktivit, hafıza kaybı ve cilt rengini içerebilir. , , ] ]