|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Vücutta Magnezyum Eksikliği veya Toksisitesi

Vücudunuzdaki magnezyumun yarısı kemiklerinizde bulunurken, diğer yarısının çoğu hücrelerin içinde bulunur. Küçük bir yüzde kan dolaşımı boyunca dolaşır. Magnezyum yüzlerce kimyasal reaksiyona yardımcı olur, sinirlerin ve kasların düzgün çalışmasını sağlar, düzenli kalp atışlarını sağlar ve kemiklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Vücuttaki magnezyum seviyeleri çok yüksek veya çok düşük olursa, bu işlemlerde aksaklıklara neden olabilir.

Magnezyum Eksikliği

Vücutta depolanan magnezyumun kronik yetersiz alımı nedeniyle tükendiğinde bir magnezyum eksikliği oluşur. magnezyum. Magnezyum, kan dolaşımından hücre ve dokularınıza geçtiği bağırsaklardan emilir. Magnezyum bağırsaklarda emildiği için, magnezyum eksikliği genellikle Crohn hastalığı ve uygun emilimi etkileyen ülseratif kolit gibi gastrointestinal bozuklukların bir sonucu olarak ortaya çıkar. Kronik ishal veya kusma da magnezyum eksikliğine neden olabilir. Başlangıçta bir magnezyum eksikliği ortaya çıktığında, iştah kaybı, bulantı, kusma, halsizlik ve halsizliklere neden olabilir. Eksiklik ilerledikçe kas spazmları, kas krampları, karıncalanma, uyuşukluk ve anormal kalp ritimlerine neden olabilir. Bazı insanlar nöbet geçirebilirler.

Magnezyum Toksisitesi

Magnezyum toksisitesi vücutta çok fazla magnezyum olduğunda gelişir. “Beslenme ve Siz”, magnezyum toksisitesinin, magnezyum içeren yiyeceklerin aşırı tüketilmesinden değil, takviyeler yoluyla büyük miktarlarda magnezyum tüketilmesinden kaynaklandığını not eder. Böbrek yetmezliği hasarı olanlar, magnezyum toksisitesi geliştirme riski altındadır. Magnezyum toksisitesi ortaya çıktığında, ishal, karın krampları ve bulantı gibi çeşitli gastrointestinal semptomlara neden olur. Magnezyum seviyeleri arttıkça, kafa karışıklığına, iştahsızlığa, solunum zorluğuna ve düşük tansiyona neden olabilir.

Günlük Gereksinimler

Tıp Enstitüsünün bir alt grubu olan Yemek ve Beslenme Kurulu, bir magnezyum eksikliğinin gelişmesinin önlenmesine yardımcı olmak için önerilen günlük magnezyum alımını belirledi. Öneriler yaş ve cinsiyete göre sınıflandırılır. Yaşları 14 ile 18 arasında olan erkekler günde 410 mg magnezyum tüketirken, aynı yaştaki dişiler günde 360 ​​mg tüketmelidir. 19 ile 30 yaş arasındaki yetişkin erkekler günde 400 mg magnezyum hedeflemeli ve aynı yaştaki yetişkin kadınlar 310 mg tüketmelidir. 30 yaşın üzerindeki yetişkin erkekler günde 420 mg tüketmeli ve 30 yaşın üzerindeki yetişkin kadınlar günlük 320 mg tüketmelidir.

Magnezyum takviyeleri için üst düzey tolere edilebilir bir alım seviyesi belirlenmiştir. Tolere edilebilir üst alım seviyesi, olumsuz yan etkiler olmadan günlük tüketebileceğiniz en fazla miktarda ilave magnezyum tanımlar. Bu seviye erkekler ve kadınlar için 350 mg olarak belirlenmiştir.

Magnezyum Gıda Kaynakları

“Beslenme ve Siz” Amerikalıların diyet magnezyumlarının çoğunu sebzeler, kepekli tahıllar, fındık ve meyvelerden aldıklarını belirtir. Diğer iyi magnezyum kaynakları arasında süt, yoğurt, et ve yumurta bulunur. Belirli magnezyum gereksinimlerinizi belirlemek için doktorunuzla veya diyetisyenle yakın bir şekilde çalışmak yararlı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]