Gıda alerjileri, tahmin edebileceğinizden çok daha yaygındır. Chicago'daki Northwestern Üniversitesi'ndeki 2011'de yapılan bir araştırma, 18 yaşından küçük çocukların yüzde 8'inin gıda alerjisi olduğunu tahmin ediyor. Ve yaklaşık 133 Amerikalıdan birinin çölde hastalığı var, buğday ürünlerinde bulunan glütene alerjisi var. Bazı alerjiler cilt tahrişlerinde kendini gösterirken, buğday alerjisi olan bireylerin, sırayla ağırlığı etkileyebilecek gastrointestinal semptomlar yaşama olasılığı daha yüksektir.
Etkileri
Buğday alerjileri, uygunsuz bir oto-immün tepkiye neden olur vücut. Aslında, vücut, ince bağırsağın boşluğunu hedef alarak kendine saldırır. İnce bağırsak boşluğuna bu küçük çıkıntılar, besin maddelerini emme kabiliyetini arttırmak için organın yüzey alanını arttırır. Vücudun besin emiliminin çoğu ince bağırsakta meydana gelir. Bu yapı üzerindeki herhangi bir etki, kilo üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir.
Malabsorpsiyon
Bazı buğday alerjileri olan kişiler, çok miktarda yiyecek tüketse bile, besin maddelerinin emilim bozukluğundan dolayı kilo almakta zorlanabilirler. Damar hasar gördüğünde, vücudun besinleri emme kabiliyeti bozulur. Kilo alımı için çeşitli vitaminler ve mineraller metabolizma için gereklidir. A ve B-2 vitaminleri gibi kalsiyum ve fosfor gibi besinlerdeki eksiklikler metabolizmayı yavaşlatabilir, bu da ağırlıkta değişikliklere neden olabilir. Tüketilen buğday miktarı ile etki daha büyük olacaktır. Buğday ürünlerinde yüksek bir diyet durumu ağırlaştırır ve ilişkili semptomları kötüleştirir.
Kilo Alma
Buğday alerjileri, diyet değişikliklerinde kilo alımına da neden olabilir. Buğday alerjisi olan kişiler, diyet kısıtlamaları nedeniyle yemek yerken kendilerini bilinçli hissedebilirler. Bunun yerine, bazıları semptomlarını kötüleştirmeyen daha büyük miktarlarda yiyecek tüketebilir. Çölyak hastalığı olan bazı kişiler, durumlarından dolayı aşırı depresyon veya yüksek strese neden olabilir, bu da fazla yemek yemelerine neden olabilir. Almanya'daki Marburg Üniversitesi tarafından yapılan 2009 yılında yapılan bir çalışmada, çölyak hastalığı tanısı alan katılımcıların yüzde 35'inin depresyon da dahil olmak üzere psikolojik sorunlar yaşadığı görülmüştür.
Buğday Alerjileri ile Yaşam
Sağlıklı bir kiloyu korumak için buğday alerjisi glutensiz bir diyet takip etmelidir. Buğday içeren yiyecek veya içeceklerin herhangi bir şekilde tüketilmesi, sağlıksız kilo kaybına veya artışlarına yol açan semptomları tetikleyebilir. En büyük zorluk, muhtemelen işlenmiş gıdalarda bulunan gizli buğday kaynaklarını tanımlamaktan kaynaklanacaktır. Sebze suyu, stok veya baharat gibi görünen güvenli ürünler bile buğdaydan elde edilen bileşenleri içerebilir. Farkındalık arttıkça, buğday içeriğini belirten bilgilerle etiketlenmiş daha fazla ürün bulacaksınız. Emin değilseniz, ürünlerin buğdaysız olup olmadığını öğrenmek için üreticiye başvurmanız gerekecektir. Gıda alerjisine sahip olan talihsiz böcek.