|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Vejetaryenler için enerji gıdaları

Vejeteryanlar, etik veya sağlık nedeniyle et yemeyen, kişinin diyetindeki protein kaynağı olan insanlardır. Et size enerji vermekten ve kas geliştirmekten sorumludur, ancak et olmayan kaynaklardan da protein elde edebilirsiniz. The American Heart Association, diyetinizde yeterli besin almak için çok çeşitli protein kaynaklarından seçim yapmanızı önerir.

Soy

Vejeteryan'a göre, bir fincan pişmiş soya fasulyesi günlük diyetiniz için 29 gram protein sunar. Kaynak Grubu Soya peyniri ve tempe gibi soya ürünleri soya fasulyesinden türetilir ve bazı tariflerde etlerin yerine kullanılabilir. Soya ürünleri için genişleyen bir pazar, yerel süpermarketin dondurucu bölümünde soya sosisli sandviç, hamburger, domuz pastırması ve sosis bulabileceğiniz anlamına gelir. Soya sütü ve soya tabanı ile yapılan diğer süt ürünü olmayan ürünler, enerjinizi artırmak için ilave besin maddeleri ile takviye edilebilir.

Baklagiller

Baklagiller, yenilebilir tohumlardan gelen düşük maliyetli bir yiyecek grubudur. Vegetarian Resource Group'a göre, her biri fincan başına 10 gramdan fazla protein içeren siyah, böbrek, lima ve kuru fasulye gibi yaygın olarak yenen fasulyeleri içerir. Diğer örnekler arasında nohut, bezelye, kuru fasulye ve mercimek sayılabilir. Bu baklagilleri bir ana yemek için çorba ve güveçlere ekleyebilir ya da garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Yumurta

Bazı vejeteryanlar bir hayvansal ürün oldukları için yumurta tüketememelerine rağmen, yumurtalar tam bir proteindir. kaynak ve iyi bir enerji kaynağı. Bunlar, vejetaryen beslenmesinde eksik olan besin D vitaminini içerirler. Ayrıca çoğu bakkaldan yumurta yerine ve yumurta akı satın alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Proteinler

Yeterince protein tüketiyorsanız, ancak enerjiden yoksun hissederseniz, kalori alımınızı artırmayı düşünün. Vücudunuzun protein kaynaklarından elde ettiği enerjiye ek olarak, vücudunuz, özellikle bir sporcuysanız veya çok aktifseniz, karbonhidrat içeren gıdalardan gelen kalorileri gerektirir. Bazı yiyecekler hem karbonhidrat hem de protein sunar; örnekler arasında tam buğday ekmeği, simit ve hububat gibi tam tahıllı ürünler bulunur. Sebzeler, kuruyemişler ve tohumlar da tamamlayıcı proteinler sunar.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır