|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

İz Minerallerinin Tanımı

Mineraller, vücut tarafından az miktarda ihtiyaç duyulan inorganik bileşiklerdir. Mineraller kalori sağlamaz, bu nedenle vücuda enerji sağlamaz, ancak vücudun normal fizyolojik işlevini sürdürmesine ve çeşitli işlemler yapmasına yardımcı olur. Mineraller iki sınıfa ayrılır: ana mineraller ve iz mineraller.

Ana Mineraller ve İz Mineralleri

Ana mineraller, vücutlarını daha çok ihtiyaç duyduklarından ismini alırlar. Ana minerallerin önerilen günlük harcırah, yüzlerce miligram ila günde binlerce miligram arasında değişir. Ana mineraller arasında sodyum, klorür, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve kükürt bulunur. Vücudun ana minerallerinden daha küçük miktarlarda iz mineralleri gerektirir. İz mineraller için önerilen günlük değerler günde 20 mg'ı geçmez. İz mineralleri demir, çinko, selenyum, florür, krom, bakır, iyot, manganez ve molibdendir. Joan Salge'dan “Beslenme ve Siz” Blake, iz minerallerine daha az miktarlarda ihtiyaç duyulmasına rağmen, aynı zamanda en önemli mineraller kadar önemli olduğunu belirtti.

Demir

Demir vücutta en bol bulunan eser mineraldir. yanı sıra tavsiye edilen günlük alım miktarı en yüksek olan iz mineral. Demir, kırmızı kan hücrelerinin uygun şekilde oluşumu, oksijenin taşınması ve uygun beyin fonksiyonu için gereklidir. Demir iki şekilde mevcuttur: hem ve hem olmayan. Hem demiri, et, kümes hayvanları ve balık gibi hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunur. Hem-olmayan demir, sebze ve tahıl gibi bitki kaynaklarında bulunur. 19 ile 50 yaş arasındaki kadınların günlük 18 mg demire ihtiyacı vardır, çünkü adet sırasında önemli miktarda demir kaybedilir. Aynı yaştaki yetişkin erkekler için günde 8 mg demir gerekir.

Çinko

İz mineral çinko, önerilen ikinci en yüksek günlük değere sahiptir. Kadınlar günde 8 mg çinko tüketmeyi hedeflemeli ve erkekler günde 11 mg çinko tüketmelidir. Çinko, bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olur, uygun yara iyileşmesini sağlar ve tadına bakmanızı sağlar. Çinko ayrıca uygun DNA sentezi, büyümesi ve gelişimi için gereklidir. Kırmızı et, deniz ürünleri ve kepekli tahıllar en iyi çinko kaynaklarıdır.

Diğer İz Mineralleri

Diğer iz minerallerine çok az miktarda ihtiyaç vardır ve ihtiyaçlar genellikle çeşitli, dengeli bir diyet tüketerek kolayca karşılanır, Delaware Üniversitesi Kooperatif Uzatma göre. Un, çürüklerden korunmaya yardımcı olur, kemik ve kıkırdak oluşumunda manganez yardımcıları, krom ve manganez vücudun enerji için karbonhidrat kullanmasına yardımcı olur, iyot tiroid bezinin tiroid hormonu üretmesine yardımcı olur, bakır demir emilimini teşvik eder, selenyum tiroid hormonlarının ve molibden düzenlenmesine yardımcı olur amino asitlerin ve diğer bileşiklerin parçalanmasına izin verir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Hamilelik, ağır menstrüel dönemler ve cerrahi gibi bazı durumlar spesifik iz minerallerine olan ihtiyaçlarınızı artırabilir. Bu gibi durumlarda, doktorunuz yüksek miktarda iz mineral içeren takviyeler almanızı önerebilir. Bu koşullar sizin için geçerli değilse, takviyelerinizi araştırmak ve iz minerallerinin hiçbirinin önerilen günlük değerlerinin yüzde 150'sinden fazlasını içermediğinden emin olmak önemlidir. Fazladan takviye vücuda zarar verebilir ve sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır