Western Carolina Üniversitesi'nde psikoloji profesörü Hal Herzog'a göre, vejeteryan olan insanların yaklaşık yüzde 75'i eninde sonunda tekrar et yiyor. Yaşam tarzından vazgeçmeye karar veren birçok vejeteryandan biriyseniz, et yemenin etik ve sağlıkla ilgili etkileri göz önüne alındığında, diyet geçişinizi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.
Değişim Nedenleri
İnsanlar et yemekten vazgeçebilirler. üç ana sebepten ötürü, Herzog'un davranışına yardım eden eski vejeteryanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre. Çoğu - yüzde 57 - etik sebeplerden dolayı vejeteryanlığı seçti. Yüzde 15'i sağlık nedenleriyle et yemeyi bıraktı ve yüzde 15'i çevre için kaygı duymadı. Vejeteryanlar et yemeye geri döndüğünde, nedenler daha çeşitlidir. Yüzde otuz beşi sağlık nedenleriyle et yemeleri gerektiğine karar verdi, yaklaşık yüzde 25'i vejeteryan olduğunu çok zor hissediyordu, yaklaşık yüzde 20'si et isteklerini kontrol edemiyordu ve yüzde 15'i vejeteryanlığın sosyal yaşamlarını olumsuz etkilediğini hissetti. Etik Kaygılar
Etik sebeplerden dolayı etten vazgeçen eski vejeteryanlar, yine et yemeye başladıklarında hala bu inançları koruyorlar. 77 kişiden sadece iki kişi, Herzog'un çalışmasında et yemeye devam etmenin bir nedeni olarak etik görüşlerini değiştirdi. Yiyecek olarak kullanılan hayvanların tedavisi hakkında endişe duyan vejetaryenler için, et içeren bir diyete geri dönmek zor olabilir.
Et Eti Etik Olarak Yemek
Hayvan yemeyle ilgili etik kaygıları hafifletmek için küçük çiftliklerden et satın alın hayvanlarını ahlaki olarak büyüten, hayvanların otlakta otlayan, doğal bir yaşam sürmelerini sağlayan bir hayvan. Küçük çiftliklerden elde edilen etler daha pahalıdır, ancak hayvanların hayatlarını tezgahlarda geçirdikleri, tahıl diyetini yedikleri ve hormon ve antibiyotiklere maruz kaldıkları fabrika çiftliklerinin uygulamalarını desteklediğiniz için endişelenmenize gerek yoktur. Etleri küçük çiftliklerden seçmek aynı zamanda tonlarca hayvan atığının bir yerde birikmesini de önler.
Sağlıklı Kalmak
Etinizi diyetinize geri koyduğunuzda, sağlıklı et yemek için diyet önerilerini takip edin. Kalbiniz için iyi olan balıklara ve tavuğa odaklanın çünkü bu etler kırmızı etten daha az doymuş yağ içerir. Kırmızı eti haftada en fazla iki kez ile sınırlayın ve şarküteri, sosisli sandviç ve domuz pastırması gibi işlenmiş etlerden kaçının. Bu besinler sodyumda yüksektir ve diyabet, kalp hastalığı ve kolon kanseri gelişme riskinizi artırır.