|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Diyabetik Hindistan Cevizi Lifleri

Diyet lifi düşündüğünüzde, yulaf, fasulye ve kepekli tahıllar gibi geleneksel kaynaklar akla gelir. Bununla birlikte, klinik veriler hindistan cevizini de bir lif kaynağı olarak düşünmek isteyebileceğinizi göstermektedir. Diyabetli ve diyabetsiz kişilerde sağlıklı kan şekeri seviyelerinin yükselmesine yardımcı olabilir. Lif içeriğini arttırmak için öğünlerinize konsantre bir hindistan cevizi lifi kaynağı olan hindistan cevizi unu ekleyebilirsiniz. Diyetinizi ayarlamadan önce, özellikle diyabetiniz varsa, sağlık hizmeti sağlayıcınızla konuşun.

Elyaf ve Diyabet

Elyaf diyabetli ve diyabetsiz insanlar için çok önemli bir diyet bileşenidir. Lif bir tür karbonhidrat olmasına rağmen, kan şekeri arttırmaz. Lif vücudunuzdan sindirilmemiş bir şekilde geçtiğinden, kan şekeri üzerinde diğer karbonhidrat türleriyle aynı etkiye sahip değildir. Yiyecekler iki tür lif karışımı içerir - çözünür ve çözünmez. Birinci tip, suda çözünür ve glikoz emiliminin yavaşlamasına yardımcı olan bir jel oluşturur. Çözünebilir lif açısından zengin diyetler, glikoz seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Diğer elyaf türü suda çözülmez, bunun yerine dışkıya hacim kazandırır, düzenliliği arttırır.

Hindistan Cevizi Elyafı Glikoz Kontrolünü Geliştiriyor

Hindistan cevizi unu, yayınlanan bir araştırmaya göre, kan şekeri seviyelerinizin sabit kalmasına yardımcı olabilir 2003 yılında İngiliz Beslenme Dergisi'nde. Araştırmacılar, diyabeti olan ve olmayan kişilerde, granola barlar ve çok tahıllı ekmekler gibi farklı karbonhidratlı yiyeceklere hindistan cevizi unu ilave etmenin kan şekeri etkisini değerlendirdi. Yiyeceklere hindistan cevizi lifi eklenmesinin, diyabetli gönüllülerin, diyabetik olmayanlarla aynı öğün sonrası glikoz seviyelerine sahip olan gönüllülere yol açtığını buldular. Ek olarak, yemeklere hindistancevizi unu eklemek, yemeğin glisemik indeksini doza bağlı bir şekilde düşürdü, bu da yiyeceklerin kan şekeri artışına neden olma olasılığını azalttığı anlamına geliyor.

Hindistan Cevizi Elyaf Karşılaştırma

Önerilen Şeker hastalığı olan ve olmayan insanlar için lif alımı günde 25 ila 38 gramdır. Hindistan cevizi unu, lif bakımından diğer iyi lif kaynaklarından önemli ölçüde daha zengindir. Hindistan cevizi unu, 11 gram içeren tam buğday unu ve 15 gram içeren yulaf kepeği ile karşılaştırıldığında, 100 gramda yaklaşık 39 gram lif içerir. Tahıl ekmeği veya tam tahıllı mısır unu her biri 100 gramda 7 gram lif içerir.

Hindistan Cevizi Lifi Yağ İçeriği

Hindistan cevizi yağı zengindir, ancak hindistancevizi unu yağın bir kısmını uzaklaştırır. Hindistancevizi unu, her biri doymuş 100 gram başına 9 gram yağ içerir. İyi haber, diğer gıdalarda bulunan doymuş yağın aksine, "Lipidler" dergisinin Temmuz 2009 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağındaki yağ, kolesterolü yükseltmiyor. Ayrı bir çalışma, “Asya Pasifik Beslenme Dergisi” nin 2011 sayısında yayınlanan sonuçlara göre hindistancevizi yağı alımının iyi kolesterolün artmasına bağlı olduğunu buldu. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır