| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vitamin Toksisitesi ve Gebelik

Hamilelik sırasında, fetus uterus ortamındaki toksinlere karşı çok savunmasızdır. Bazı vitaminler gibi maddeler anneye tamamen zararsız olabilir, ancak fetüsün gelişimi üzerinde feci etkiler yaratabilir. Bu tür doğum kusurları, anne belirli vitaminlerin potansiyel tehlikesini ve bu vitaminlerin tehlikeli seviyelerinin nasıl önlenebileceğini bildiğinde engellenebilir.

A Vitamini Zehirlenmesi

A Vitamini tüketimi sırasında dikkatle izlenmelidir. Hamilelik, özellikle ilk üç aylık dönemde. A vitamini yağda çözünen bir vitamindir, yani aşırı miktarda tüketildiğinde idrarla zararsızca atılmak yerine vücudun yağ dokularında depolanır. Ne yazık ki, bu A vitamini birikiminin fetusun gelişmekte olan vücudu üzerinde toksik etkileri olabilir. A Vitamini sağlıklı görme ve genetik bilginin etkin bir şekilde çözülmesi için önemlidir ve fetal gelişim için hayati öneme sahiptir. Bununla birlikte, ilk trimesterde maruz kalan fetüslerin beşte birinde majör malformasyonlara neden olduğu aşırı miktarda bulunmuştur.

Aşırı A Vitamini Kaynakları

A Vitamini Accutane gibi akne ilacı ilaçlarında bulunabilir. ve Retin-A. Özellikle Accutane, 26 kat daha yüksek kafa, yüz ve beyin malformasyonları, kalp defektleri ve timus bezinin malformasyonları ile ilişkilendirilmiştir. Tüketilen A vitamini miktarı ile malformasyonların ciddiyeti arasında doğrudan bir ilişki olduğu görülüyor; yani, A vitamini daha ciddi malformasyonlara yol açıyor gibi görünmektedir.

A Vitamini Önerilen Alış

Şu anda, günlük 8.000'e kadar Uluslararası A Vitamini Biriminin tüketiminin malformasyonlara neden olmadığı görülmektedir. fetüsün. Tıp Enstitüsü, hamilelik sırasında vitamin tüketimi için spesifik tolere edilebilir üst seviyeleri önerir. A vitamini tolere edilebilir üst alım miktarı günlük 2.800-3.000 mcg'dir.

D Vitamini Toksisitesi

Fetusa zararlı olduğu düşünülen diğer vitamin D vitaminidir. fetustaki kalp kapaklarının bozulmasına yol açtığı bulundu ve istisnai derecede büyük miktarlarda alındığında düşük olmasına neden olduğu varsayılır.

Vitamin D Eksikliği

Ancak, koyu tenli veya örtülü kadınlar artmış durumda D vitamini eksikliği, hamilelik sırasında beyaz kadınlara göre daha düşük olma riski. D vitamini eksikliği, daha küçük, daha hafif bebeklere, kırılgan kemiklere ve yetersiz diş minesi mineralizasyonuna neden olabilir. Güneşe maruz kalarak yeterli miktarda D vitamini alma ihtimali bulunmayan kadınlara, günlük 10 mcg D vitamini takviyesi almak için Gıda ve Beslenme Politikası Tıbbi Yönleri Komitesi tarafından tavsiye edilir. Tıp Enstitüsü, hamilelik sırasında D vitamini için maksimum 50 mcg alım seviyesi önerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com