|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğal ve Organik Besin Arasındaki Fark Nedir?

Gıda etiketleri söz konusu olduğunda, doğal ve organik birbirinin yerine geçemez. Her ikisi de, yiyeceğin daha sağlıklı ve sağlıklı olduğunu ima eder, ancak etiketin altına bakarsanız, belirgin farklılıklar vardır. Üretimlerini yöneten düzenlemelerden bitmiş ürünün içeriğine kadar, doğal ve organik yiyecekler aynı değildir.

Yönetmelik

Gıda Pazarlama Enstitüsüne (FMI) göre, “doğal” gıdalar minimum düzeydedir işlenmiş ve yapay tatlandırıcılar, renkler, tatlandırıcılar ve hidrojenlenmiş yağlar, dengeleyiciler ve emülgatörler gibi katkı maddeleri içermez. Ancak, etiketin doğru olduğundan emin olmak için bir sertifikalandırma veya denetim sistemi yoktur. Ayrıca, "doğal" terimi genellikle büyüyen yöntemlerle veya koruyucuların kullanımıyla ilgili değildir, oysa organik olarak yetiştirilen gıdaların bu alanlarda katı düzenlemeler vardır. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nın bir parçası olan Ulusal Organik Programı, gıda endüstrisinin organik gıdaların üretimi ve satışında katı standartlara uymasını sağlıyor.

Doğal Et ve Tavukçuluk

Gıda Pazarlama Enstitüsüne göre, Et ve kümes hayvanları söz konusu olduğunda “doğal” terimi düzenlenir. USDA Gıda Güvenliği ve Muayene Servisi, doğal et ve kümes hayvanlarının suni renklerden, tat vericilerden, tatlandırıcılardan, koruyucu maddelerden ve bileşenlerden arındırılmış olmasını gerektirir ve minimum düzeyde işlenmesi gerekir. Doğal et ve kümes hayvanları üzerindeki etiketler, yapay terkip olmaması gibi, doğal terimin kullanımını netleştirmelidir. Ancak et ve kümes hayvanı ürünlerinin doğal olarak etiketlenmesi, bu yiyeceklerin nasıl yetiştirildiği hakkında hiçbir şey ifade etmez, bu, hayvanların hormonlara veya antibiyotiklere maruz kalabileceği anlamına gelir. Ayrıca, "doğal" teriminin, hayvanların yaşam koşullarıyla bağlantısı yoktur, oysa organik etiketler.

Organik Gıdalar

“Doğal”, esas olarak bitmiş ürüne atıfta bulunurken, “organik” ifadesi Sadece yiyecek değil, aynı zamanda nasıl üretildiği. Organik etiketli yiyeceklerin USDA düzenlemelerine uyması veya aşması gerekir. Bu, kaynakları geri dönüştüren ve biyolojik çeşitliliği destekleyen organik tarım yöntemleri kullanılarak yetiştirilmeleri ve işlenmeleri gerektiği anlamına gelir. Mahsuller, sentetik pestisitler, biyo-mühendisleştirilmiş genler, petrol bazlı gübreler veya lağım çamuru bazlı gübreler olmadan yetiştirilmelidir. Organik hayvanlara organik yem verilmeli, dış mekana erişebilmeli ve antibiyotik ve büyüme hormonlarından arındırılmalıdır.

Etiketlere Bakma Gıda USDA özel bir etiket taşır. Bu etiket yeşil ve kahverengi veya siyah beyaz olabilir ve ortada “USDA Organik” kelimesi olan bir daire içerir. Bu etiket, ambalajın içindeki gıdanın, USDA’nın standartlarına göre en az yüzde 95 organik olduğu anlamına gelir. USDA mührü olmayan, ancak “Organik Malzemelerle Üretilmiş” diyen ürünler en az yüzde 70 oranında organik.

Doğal Gıda Talebi

Finansal piyasa altyapısına göre, artan gıda talepleri Sağlıklı, lezzetli ve çevre dostu organik gıda satışlarını arttırdı ve gıda üreticilerini organik olmasalar bile gıdaları “doğal” olarak etiketlemeye teşvik etti. Organik gıdaların satışı 1997 ile 2007 arasında yaklaşık yedi kat arttı ve büyümeye devam etti. Bu nedenle, birçok gıda üreticisi ürünlerini bu alıcılara hitap etmek için doğal olarak etiketlemeye başlamıştır, ancak bu genellikle yanıltıcıdır. Bununla birlikte, organik yiyecekler genellikle geleneksel olanlardan daha pahalıdır, bu nedenle doğal yiyecekler birçok aile için iyi bir seçenektir. Finansal piyasa altyapısı, genel olarak, organik gıdaların, geleneksel olarak işlenmiş gıdalardan daha güvenli veya daha besleyici olmadığını, ancak suni maddelere maruz kalmalarını ve tüketimlerini sınırlandırmak isteyenler için, organiklerin en iyisi olduğunu, ancak doğal gıdalar doğru yön.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]