|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kendi Nutrisysteminizi Yapma

Sıkı bölüm kontrolüne dayanan ve çeşitli yiyecekleri yiyen beslenme planı olan Nutrisystem'in etkinliğini gösteren televizyon reklamlarını gördünüz. Planın altında yemekler mikrodalgalı torbalarda kapınıza getiriliyor. Bununla birlikte, yemeklerinizin hazırlanma ve teslim edilme bütçesinin veya eğiliminin olmaması durumunda, evde kendi Nutrisystem planınızı oluşturabilirsiniz. Doğru yiyecek kısımlarını tanıyın, beslenme etiketlerini okuyun ve ekstra bir kilo atmanıza yardımcı olacak bir ev planı için yemeklerinizi stratejik olarak planlayın.

Kendinizi tartın, boyunuzu ve boyunuzu ölçün büstü, kalça ve bel ilerlemenizi takip etmek için. Kilonuza göre kilo vermek için her gün ihtiyacınız olan kalori miktarını belirlemek için çevrimiçi bir kalori hesaplayıcı kullanın; veya daha kişisel bir analiz için kayıtlı bir diyetisyene danışın. Kilo vermek için her gün tüketebileceğiniz kalori sayısını, diyet hesaplayıcınızdaki veya diyetisyeninizdeki rakamı kullanarak yazın.

Porsiyon boyutlarını anlayın. Porsiyon boyutlarını bulmak için gıda maddelerinin etiketlerini okuyun ve taze meyve ve sebzeler gibi besin etiketi bulunmayan yiyeceklerin porsiyon boyutlarını bulmak için çevrimiçi olun. Diyetinizdeki yiyecekler için porsiyon boyutlarını yazın ve kolay referans için buzdolabına yerleştirin. Yiyeceklerinizi ölçmek ve ölçmek için bir yemek ölçeği, bardak ve kaşıkları kullanın. Tavuk ve balık gibi yiyeceklerin doğru kısımlarını ölçün ve kullanıma hazır olmaları için dondurucuya koyun.

Sağlıklı ve lezzetli tarifler için yemek kitaplarına, dergilere ve web sitelerine göz atın. Haftanın her günü için çeşitli yiyeceklere dayanarak ve izin verilen kalori miktarına bağlı kalarak bir yemek planı oluşturun. Her gün üç öğün yemek ve iki öğün yemek planlayın; biri kahvaltı ile öğle yemeği arasında, diğeri öğle ve akşam yemekleri arasında. gıdalar. Fasulye, fındık, tavuk ve balık gibi yağsız protein kaynaklarını alın. Alışveriş sepetinizi brokoli, kuşkonmaz, domates, biber, elma, üzüm ve muz gibi taze ürünlerle doldurun. İşlenmiş yiyeceklerden ve ilave şeker içeren yiyeceklerden kaçının. Yoğurt ve yağsız veya soya sütü gibi az yağlı süt ürünleri alın. Ekmek veya tahıl alırken tam tahıl ürünlerini seçin. Düşük şekerli donmuş meyve çubukları veya bitter çikolata gibi hafta için bir tatlı maddesi seçin.

Porsiyon boyutuna dikkat ederek, yemek planınızda yemek yapın. Kalori sayısını hedef numaranızda tutmak için planınızı değiştirmeden yemeklerinize fazladan yiyecek veya içerik eklemekten kaçının. Yemeklerinizi giderken yapın ya da bir gün boyunca bir hafta boyunca tüm yemekleri yapın ve onları yemeye hazır olana kadar dondurun.

Gerekenler

Ölçme kapları

Çay kaşığı

Çorba kaşığı

Yemek saklama kapları

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır