|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Alkali ve Alkali Olmayan Yiyecekler

Yediğiniz yiyeceklerin genel sağlığınız üzerinde güçlü bir etkisi olabilir. Çoğu insan karbonhidratları, yağları ve protein seviyelerini yeterli miktarda vitamin ve mineral elde etmelerini sağlarken dengeleme ihtiyacının farkındadır, ancak diyetteki büyüme eğilimi, vücudu doğru pH değerinde tutmak için asitli ve alkali gıdaları dengelemeye çalışıyor

Asitlik ve Fizyoloji

Vücut, vücuttaki asidik ve alkali kimyasalların seviyelerini kesinlikle kontrol eder. Asitler ile düşük bir pH değerine sahip ve bazik ya da alkali maddelerin daha yüksek bir pH değerine sahip olduğu pH ölçeği kullanılarak asitler ve bazlar arasındaki denge ölçülebilir; Intelihealth: “Fizyolojik Tamponlar

Vücut pH'ı dikkatli bir şekilde düzenler çünkü vücut pH'ı dikkatli bir şekilde düzenler. Besinle vücudun pH değerini önemli ölçüde yükseltmek veya düşürmek zordur. Ancak, olabileceği gibi, çok fazla asidik veya alkali yiyecek tüketmenin, vücudun pH dengesini korumak için kullandığı bazı kimyasalları tüketebileceği, Dr. Ben Kim şöyle açıklıyor. Örneğin, vücut fazla asidi nötralize etmek için fosfat kullanır; Vücuttaki ana fosfat kaynağı kemik ve dişlerde bulunan kalsiyum fosfattır. Bu nedenle, çok asitli bir diyet kalsiyum fosfatın tükenmesi nedeniyle bu yapıların gücünü zayıflatabilir.

Asitli Yiyecekler

Asitli olduğu düşünülen gıdalar, asitliği artıran gıdalardır. vücut, yiyeceğin pH'sından bağımsız olarak. Mısır, kanola, aspir, susam ve avokado yağı gibi birçok yağ asidiktir. Wolfe Clinic, mısır, yulaf, arpa, pirinç ve buğdayın hepsi asit üreten tahıllardır. Sığır eti, balık, kuzu, domuz ve hindi gibi pek çok et süt ürünleri gibi asitlidir. Beyaz makarna, alkol ve birçok farklı fasulye türü de vücuttaki asit miktarını arttırır.

Alkali Gıdalar

Meyve ve sebzelerin çoğu, özellikle yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere alkali yiyecekler olarak kabul edilir. Narenciye meyveleri, teknik olarak asidik olmalarına rağmen, aynı zamanda "alkali" yiyecekler olarak da sınıflandırılırlar; Alkali protein kaynakları arasında yumurta, neden protein, yoğurt, keten tohumu, kabak çekirdeği, kabak ve birçok çeşit fındık bulunur. Tarçın, hardal, köri, acı biber ve miso gibi baharatlar da alkalidir.

Dikkat Edilecek Noktalar

Alkali ve asitli yiyecekleri dengelemenin arkasındaki teori sağlam olmasına rağmen, bu kavramı destekleyecek yeterli bilimsel kanıt yoktur. InteliHealth, asitli ve alkali yiyecekler arasındaki dengesizliğin her türlü hastalığa neden olduğunu açıklıyor. Ayrıca, asitli ve alkali yiyecekleri dengelemeye çalışanlar, tüm yiyecek gruplarından yiyecekler yemek ve yeterince vitamin ve mineral aldıklarından emin olmak dahil, sağlıklı bir diyetin diğer ilkelerini ihmal etmemelerini sağlamalıdır. Ne yediğinize rağmen, Dr. Kim vücudunuzun dar bir asit /alkali aralığı içinde tutmak için tasarlandığını açıklar.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]