2001 ve 2009 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nde 100 yaşında veya daha büyük olan bireylerin sayısı 48.000 kişiden 64.000 kişiye yükselmiştir. Beslenme sağlığı ve yemeğin keyfi yaşlı yetişkinlerde yaşam kalitesinde önemli bir rol oynar. Sağlıklı ve dengeli bir diyet, yaşlı yetişkinlerin kronik hastalık riskini azaltarak, bir hastalığın ilerlemesini yavaşlatarak ve hastalık semptomlarını azaltarak sağlıklı ve eğlenceli bir yaşam sürmelerini sağlayabilir.
Kaloriler, Karbonhidrat, Protein ve Yağ
Yaşlandıkça, enerji gereksinimleriniz giderek azalır. Orta derecede aktif olan 51 yaş ve üstü kadın ve erkeklerin günde 1.800 ila 2.400 kaloriye ihtiyacı var. Bu kalorilerin yüzde kırk beşi ila 65'i karbonhidratlardan gelmeli ve yüzde 20 ila 30'u yağdan gelmelidir. Protein günlük kalorilerin yüzde 10 ila 35'ini oluşturmalı, kadınlar günde 46 gram, kadınlar ise günde 56 gram hedeflenmelidir.
Meyve ve Sebzeler
Meyve ve sebzelerin tüketilmesi riski azaltır Vücuda gerekli vitamin ve mineralleri sağladıkları için kronik hastalıkların tedavisi ve tedavisi. Günde beş ila dokuz kombine porsiyon meyve ve sebze hedefleyin. Meyvelerin ve sebzelerin dokuları nedeniyle yemesi zorsa, konserve ürünler satın almayı veya meyve ve sebzeleri yumuşayana kadar pişirmeyi deneyin.
Vitaminler ve Mineraller
Kalsiyum ve D vitamini kemiğin korunmasında önemli bir rol oynar sağlık. Günde üç porsiyon D vitamini takviyeli az yağlı veya yağsız süt veya yoğurt yiyin. Birçok yaşlı yetişkin, güçlendirilmiş tahıllarda, yağsız etlerde ve kümes hayvanlarında bulunan B-12 vitaminlerini yeterince alamaz. B-12 vitamini eksikliği, makrositik anemiye ve duyusal ve motor fonksiyonlarını etkileyebilecek nörolojik sorunlara neden olabilir. Potasyum alımınızı artırmak ve tuz alımını azaltmak, yüksek tansiyon riskinizi azaltabilir.
Sıvı Alma Durumunuzu Koruyun
Susuzlaştırma bir yetersiz beslenme şeklidir ve yaşlı erişkinlerde, özellikle yaşın üzerindekilarda sorun olabilir Dehidrasyon kabızlığa, konfüzyona, işlevsel düşüşe ve bazı durumlarda ölüme neden olabilir. Genellikle yaşlı yetişkinlerin günde 2,7 ila 3,7 litre ihtiyacı vardır.