Akçaağaç şurubu, kırmızı, siyah veya şeker akça ağaçlarının özünden elde edilir. Saf akçaağaç şurubu sadece buharlaştırılmış akçaağaç ağaç özü içerir. En çok krep ve gofretler için kullanılır ve unlu mamullerde tatlandırıcı bir madde olarak kullanılır. Birçok tarif, kurutulmuş beslenme üstünlüğünden dolayı geleneksel beyaz şeker yerine akçaağaç şurubu kullanır.
Makrobesinler
Akçaağaç şurubunun ana bileşenleri, sakaroz ve sudur; fruktoz. ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Beslenme Veri Tabanı verilerine göre, 100 gram veya yaklaşık 3.5 ons başına akçaağaç şurubunun makro besin değeri, 260 kalori, 0.04 gram protein, 0.06 gram yağ ve 67.04 gram karbonhidrattır. Toplam karbonhidrat sayısından 60.44 gram, sıfır gram diyet lifi ile şekerlere bağlanabilir.
Mineraller
Akçaağaç şurubu, manganez ve çinko bakımından yüksektir, 100 gram şurup, yüzde 22 ve 3.7 sırasıyla önerilen günlük değerlerin yüzdesi. Manganez, enerji üretimi ve antioksidan savunma için gerekli olan çeşitli enzimler için önemli bir kofaktördür. Çinko, optimum bağışıklık sistemi işlevi için gereklidir. Bu minerallerin eksiklikleri beyaz kan hücresi sayısını azaltabilir ve daha sonra bağışıklık sistemi tepkilerini azaltabilir.
Bal ile karşılaştırıldığında, diğer bir yaygın tatlandırıcı olan akçaağaç şurubu sodyumda düşüktür ve düşük sodyumlu diyetler için uygun hale getirilir. Şurup aynı zamanda baldan 15 kat daha fazla kalsiyum içerir.
Vitaminler
Mineral içeriğine ek olarak, saf akçaağaç şurubu birkaç vitamin kaynağıdır. Vitaminler hücre işleyişi için gerekli olan organik besinlerdir. Akçaağaç şurubundaki en dikkat çeken vitaminler arasında niasin, B5, B2, folik asit, B6, biotin ve A vitamini bulunur. Niasin ve her iki B vitamini de vücut hücrelerinin enerji metabolizmasına yardımcı olur. B5, enerjinin enerji besinlerinden salınmasını sağlayan önemli bir enzimin bir bileşenidir. B6 Vitamini, protein ve amino asit metabolizmasında önemlidir ve bir amino asit türünün, daha yüksek miktarlarda ihtiyaç duyulan bir başka tipe dönüştürülmesini sağlar. A Vitamini, vizyon ve cildi ve mide astarı gibi vücudun astarlarını korumak için önemlidir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saf akçaağaç şurubu, azaltılması, işlenmesi veya çıkarılması gerekmeyen doğal, organik bir gıdadır. bileşenlerinden herhangi birinin. Marketlerde bulunan diğer gözleme şurupları genellikle selüloz zamkı, benzoat, sorbik asit ve sodyum heksametafosfat gibi bileşenler içerir. Çiğ gıda meraklıları genellikle diyetlerinde doğal bir şeker kaynağı olarak akçaağaç şurubu içerir. Alerji içermeyen gıdalar için tariflerde de yaygındır.
Faydaları
Rhode Island Üniversitesi'nden araştırmacılar akçaağaç şurubunda insan sağlığı ile ilişkili 20'den fazla bileşik buldu. Bu antioksidan bileşiklerin çoğunun ayrıca anti-kanser, anti-diyabetik ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Bu araştırmacılar son zamanlarda akçaağaç şurubunun meyvelerde bulunan bir antioksidan sınıfı fenolik kaynağı olduğunu da keşfetti. Şifalı bitkiler konusunda uzmanlaşmış üniversitede araştırmacı olan Navindra Seeram, “şeker akçaağaçının özü için çekildiğinde yaralandığını ve fenolikleri savunma mekanizması olarak salgıladığını” iddia ediyor. , , ] ]