| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kalp Sağlığı İçin En İyi Vitaminler

Dolaşım sisteminiz, vücudunuzdaki dokulara oksijen bakımından zengin kan vermek için birlikte çalışan kalp ve kan damarlarınızdan oluşur. Yediğiniz yiyecekler kalp sağlığınızı etkiler. Esansiyel vitaminlerin yüksek olduğu bir diyet tüketmek, iyi bir kardiyovasküler sağlığı korumanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kalbinize yardımcı olmak için vitamin takviyesi almak istiyorsanız, önce doktorunuza sormayı unutmayın.

C Arter Koruması Değişikliği

University of Maryland Tıp Merkezine göre, C vitamini korumaya yardımcı olabilir. "arteries against damage.", 3, [[Bazı çalışmalar, C vitamininin aterosklerozun ilerlemesini engelleyebileceğini - atardamarların sertleşmesini öneriyor. Ayrıca, C vitamini diyetleri yetersiz olan kişilerin periferik arter hastalığı, felç veya kalp krizi geçirme olasılığı daha yüksektir. Periferik arter hastalığı, arterlerin duvarlarında plak biriktiğinde, uzuvlarınıza ve organlarınıza kan sağlayan plak gelişir. C vitamini için önerilen diyet yardımı, kadınlar için 75 miligram ve erkekler için 90 miligramdır. Sağlıklı ve sağlam bir kalp için portakal, çilek, karpuz, brokoli, Brüksel lahanası, domates, karnabahar ve lahana gibi diyetlerinize C vitamini bakımından zengin besinler dahil edin. Nüfus çalışmaları, kanlarında yetersiz D vitamini seviyesine sahip kişilerin kalp hastalığı gelişme riskinin iyi D vitamini seviyesine sahip insanlardan daha yüksek olduğunu göstermektedir. Düşük D vitamini seviyesine sahip olmak, atardamarlarınızdaki - plağın bir parçası olan - kalsiyum birikmesi riskinizi artırabilir. Diğer popülasyon çalışmaları, kalp hastalığı için risk faktörleri (obezite, Tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol) olasılığınızın daha yüksek olduğunu gösteriyor; önemsiz miktarda D vitamini varsa, Maryland Tıp Merkezi'ne bildirir. Günde önerilen D - 600 uluslararası birim D vitamini almak için morina karaciğeri yağı, D vitamini takviyeli süt ve mısır gevreği, yumurta ve ton balığı, uskumru, sardalya ve somon gibi yağlı balıkları tüketin. Homosistein Seviyelerinin Düzenlenmesine Yardımcı Olur

Yüksek amino asit homosistein seviyeleri kalp hastalığına bağlıdır. Bazı araştırmalar, yüksek düzeyde homosistein seviyesine sahip bireylerin, koroner arter hastalığına yakalanma olasılığının yaklaşık 1,7 kat ve sağlıklı seviyeye sahip olanlara göre inme gelişme olasılığının 2,5 kat daha fazla olduğunu öne sürüyor. Ancak araştırmacılar homosisteinin kalp hastalığına yol açıp açamayacağından emin değil mi, yoksa hastalığınız olduğunu gösteren bir belirteç. B-12 vitamini bakımından zengin yiyecekler yemek, günlük gereksinimlerinizi karşılamanın yanı sıra, günlük 2.4 mikrogram olan kanınızdaki homosistein seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. İyi kaynaklar arasında organ etleri, kabuklu deniz ürünleri, balık ve süt ürünleri bulunmaktadır.

Kalp Sağlığı İçin Yemek Yeme

C, D ve B-12 vitaminleri yüksek olan yiyecekleri yemenin yanı sıra, kalbinizi sabote eden yiyeceklerden uzak durmalısınız. sağlık. Doymuş yağ oranı yüksek gıdaların alımını azaltın ve trans yağlardan kaçının. Her iki yağ da kan kolesterol seviyenizi yükseltir, böylece kalp hastalığı riskinizi arttırır. Sığır eti, kuzu eti, domuz eti, hindistancevizi yağı ve hurma yağı gibi yiyecekler doymuş yağ içerirken, margarin, unlu mamuller, kızarmış mallar ve kısalma trans yağlarda yüksektir. Amerikan Kalp Birliği, doymuş yağ alımınızı kalorilerinizin yüzde 7'sine ve trans yağlarınızı toplam günlük kalorilerinizin yüzde 1'in altına düşürmenizi önerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com