|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Antihistaminikler ve Glikoz Seviyeleri

Diyabetiniz varsa, sağlıklı kan şekeri seviyelerini korumanız çok önemlidir. Bazı ilaçlar glikoz seviyelerini etkileyebilirken, antihistaminikler bunları arttırmaz veya düşürmez. Bununla birlikte, beslenmeniz kan şekeri seviyenizi etkileyeceğinden, sağlıklı bir diyet yemek önemlidir. Ayrıca, hangi ilaçları almanızın güvenli olduğu konusunda doktorunuzun tavsiyelerine daima uymalısınız.

Antihistaminikler

Histamin, vücudunuzda burun tıkanıklığına, burun akıntısına, hapşırmaya ve genel olarak kaşıntıya neden olan bir kimyasaldır. Amerikan Kulak Burun Boğaz Akademisi'ne göre, alerjik reaksiyonlara veya soğuk algınlığına eşlik edin. Bir antihistamin, histaminin vücudunuzda etkili hareket etmesini önleyen bir ilaçtır ve alerji semptomlarını hafifletir. Antihistaminikler, tezgahta yaygın olarak bulunur ve yan etki olarak uyuşukluğa neden olabilirler. Ancak, hafif ila orta şiddette alerji semptomları için ucuz bir rahatlama sunabilirler.

Antihistaminikler ve Diyabet

Antihistaminikler kan şekeri seviyenizi etkilemez, bu nedenle şeker hastaları ve glikoz seviyelerini dikkatle izlemesi gereken diğer kişiler onları alabilir. Ancak antihistaminiklerin neden olduğu uyuşuklukla, kan şekerinizi izlemeyi unutabilirsiniz. Bununla birlikte, bir antihistamin alırken, glikoz seviyenizi ne zaman kontrol etmeniz gerektiğini size hatırlatmak için bir alarm ayarlayarak bunu telafi edebilirsiniz. Diyabet ilacı ve antihistaminik etkileşimler konusunda endişeleriniz varsa, herhangi bir şey almadan önce eczacınıza veya doktorunuza danışın.

Glikoz ve Karbonhidratlar

Glikoz seviyeleriniz öncelikle yediğiniz ve içtiğinizden, özellikle de karbonhidratlardan etkilenir. Karbonhidratları yediğinizde, vücudunuz onları basit şeker molekülü glikoz haline getirir. Glikoz ince bağırsaktan kan dolaşımınıza emilir, burada hücrelerinize gider ve enerji için kullanır. Glikoz ayrıca, CDC Hastalık Kontrol Merkezlerine göre vücudunuzun daha sonra kullanması için karaciğerinizde veya kaslarınızda saklanabilir. Nadiren vücudunuz glikoz seviyelerinizi düzgün bir şekilde dengede tutamaz, diyabet gibi sorunlara yol açabilir.

Glikoz Seviyelerinin Korunması

Şeker hastalığınız olsun olmasın, sağlıklı beslenmeyi izleyerek dengeli sağlıklı kan şekeri düzeyini koruyabilirsiniz alışkanlıkları. Karbonhidrat yediğinizde nişasta ve lif gibi sağlıklı, karmaşık karbonhidratlara odaklanmak istersiniz. Şekerler veya basit karbonhidratlar kandaki glikoza daha hızlı parçalanır, ancak sisteminizi daha hızlı bırakır. Bol miktarda meyve, sebze ve yağsız et içeren dengeli bir diyet yapın. Sodyum, kolesterol, doymuş ve trans yağlardan kaçının; bununla birlikte, diyetinizde zeytinyağı gibi bazı sağlıklı, doymamış yağlar istersiniz.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır