|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Çok Fazla Tuz Tüketmek Vücut Fizyolojisini Nasıl Etkiler?

Tuz veya sodyum bir mineraldir. Olumlu bir yük taşıyor. Sofra tuzu, negatif yüklü klorür moleküllerine bağlı pozitif yüklü sodyum moleküllerinden oluşur. Sodyum birçok vücut işlevi için gereklidir. Hücrelerdeki elektrik yükünü korumak ve sıvının vücutta dağıtılması önemlidir. Sağlıkta, vücudun fizyolojisi, sodyum seviyelerini sıkıca düzenler; bazı hastalıklar bu mekanizmaları bozabilir ve sodyum dengesizliklerine neden olabilir.

Tuz ve Sıvılar

Su pozitif veya negatif bir yüke sahip değildir; nötr. Bununla birlikte, bir su molekülünün bir ucu pozitiftir ve bir ucu negatiftir, bunun anlamı kutupsal bir molekül olmasıdır. Sodyum güçlü bir pozitif yük taşır. Bu nedenle, pek çok su molekülü manyetik olarak sodyuma çekilecek ve sodyumun gittiği yerde, su takip edecektir. Vücut, çeşitli miktarlarda sodyum ve su içeren farklı bölmelere ayrılabilir. Bunlar arasında kan damarlarının içindeki kan damarlarının dışındaki boşluk ve hücrelerin içindeki boşluk da dahil olmak üzere hücrelerin dışındaki boşluk vardır. Sodyum düzeyleri, fizyoloji için önemli etkileri olan hücrelerin dışında çok daha yüksektir.

Fluid Shifts and Osmosis

Sodyum, gastrointestinal sistemden ve kana emilir. Kan damarlarındaki artan tuz, suyun kan damarı duvarlarından kan damarlarının dışından ve hücrelerden akmasını sağlar. Suyun membran gibi bir kimyasal maddenin daha düşük konsantrasyonlu bölgelerinden, daha yüksek konsantrasyonlu alanlara akması eğilimine osmoz denir.

Kısa Süreli Değişiklikler

Çok fazla tuz alımı sıvının içindeki sıvıyı artıracaktır. kan basıncını yükselten kan damarları. Beynini, vücudun içinde seyrelterek artan tuzu dengelemek için susuzluğa yükseltir. Ek olarak, böbrekler aşırı tuzlu vücudu idrardan atmaya çalışırlar.

Uzun Süreli Değişiklikler

Uzun vadede yüksek kan basıncı kalbin daha büyük olmasına neden olur. Büyütülmüş bir kalp kan pompalamada etkili değildir ve bir kalp hastalığı şeklidir. Böbreklere verilen kan dolaşımının azalması, böbreklere kan verilmesini artırmak amacıyla vücudun daha fazla tuz ve su tutmasını sağlayan hormonları serbest bırakmalarına neden olur. Ne yazık ki, bu kalbin üzerindeki baskıyı artırarak ters üretkenlik sona erer. Vücut, konjestif kalp yetmezliği adı verilen bir durum olan, tuz ve sıvıdan aşırı yüklenir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır