|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Ayçiçek Yağı Kilo Verir mi?

Ayçiçeği yağı, ayçiçek bitkilerinin tohumlarından ve kafalarından elde edilen yağın daha sonra rafine edilmesi ve filtrelenmesi ile elde edilir. Üreticiler çoğunlukla, çoğunlukla doymamış yağlar içerdiğinden, ayçiçeği yağını kilo kaybına faydalı olarak teşvik eder. Ancak, ayçiçeği yağının birçok olumsuz yönü de vardır, kilo vermek istiyorsanız size faydası olmaz.

Kaloriler

Kilo vermek için, tükettiğinizden daha fazla kalori yakmanız gerekir. . Kaba kilo vermek için her gün kaç kalori almanız gerektiğini hesaplamak için, vücut ağırlığınızı kilogram cinsinden 12 ile çarpın. Bu, 150 lb. bir kişinin günde yaklaşık 1.800 kalori alması gerektiği anlamına gelir. Bir yemek kaşığı ayçiçek yağı, yaklaşık 120 kalori içerir. Çoğu insanın yemek pişirirken veya pansuman yaparken liberal bir sıçrama kullanacağını göz önünde bulunduran ayçiçeği yağı, öğününüze kolayca 240 ekstra kalori ekleyebilir, bu sayede kalorilerinizi günün geri kalanında dikkatle izlemeniz gerekir.>

Ayçiçeği yağı, çoğunlukla artan kalp sağlığıyla bağlantılı olan çoklu doymamış yağlar veya PUFA'lar içerir. Bununla birlikte, ayçiçeği yağındaki PUFA'lar esas olarak omega 6 yağ asitleridir. Batılı diyetlerin çoğu çok fazla omega 6 yağ ve çok az miktarda omega 3 içermemektedir. Diyetisyen Jonny Bowden'e göre, bu sağlık sorunlarına, artmış yağ birikimine ve kilo alımına neden olabilir.

İşlem

Ayçiçek yağı Son 50 yılda popülerliği artmış, üretilmesi ucuz ve uzun bir raf ömrüne sahiptir. Üretim işlemi sırasında, yağ yüksek ısıya, ağartıcıya ve diğer kimyasallara maruz bırakılır ve ayçiçeği tohumlarında bulunan birçok besin maddesinden yoksun bırakılarak yoğun şekilde rafine edilir. Bu, yağı yüksek oranda okside eder ve bu da hücre hasarına ve vücutta yanmaya neden olabilir.

Alternatifler

Yüksek sıcaklıklarda pişirme yaparken hindistancevizi yağı en iyi seçimdir. Sağlığa faydalı olabilecek ve yüksek ısıya maruz kaldığında sertleşmeyen orta zincirli trigliserit yağlardan oluşan oldukça stabil bir yağdır. Düşük sıcaklıkta pişirme ve salata sosu için, tekli doymamış yağlar açısından zengin sızma zeytinyağı kullanın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]