| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Zararlı Kozmetik Maddeler

İnsanlar her gün ciltlerinde çeşitli kozmetik ürünleri kullanır. Bu ürünlerde bulunan kimyasalların bazıları zararlıdır ve çok çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Gıda ve İlaç İdaresi kozmetik ürünleri test etmemektedir, ancak kozmetik şirketlerinin ürünlerindeki tüm içerikleri listelemesi gerekmektedir. Bir tüketici olarak, tüm kozmetik etiketleri okumalı ve sağlığınız için hangi kimyasalların sağlığa zararlı olabileceğinin farkında olmalısınız.

Ftalatlar

Birkaç ftalat var ve kozmetik etiketlerini bulmak kolay değil. Bazen, dietil ftalat veya DEP veya dinbütil ftalat veya DBP olarak adlandırılırlar. Ftalatlar ojelerde, parfümlerde, saç ürünlerinde ve deodorantlarda görülür. Hem erkeklerde hem de kadınlarda üreme sorunlarına neden olduğundan şüpheleniliyor. Ftalatlar ayrıca böbreklere, ciğerlere ve karaciğere de zarar verebilir.

Propilen Glikol

Rujlarda, güneşten koruyucu maddelerde ve tuvalet malzemelerinde bulunan propilen glikol, kozmetiklerin kurumasını önler. Propilen glikol, kozmetik etiketlerinde polietilen glikol veya PEG ve polipropilen glikol veya PPG olarak listelenmiştir. Bu içeriğin cilt ve göz tahrişine neden olduğu bilinmektedir. Vücut yüksek dozlarda propilen glikol emdiğinde, kalp, böbrek ve karaciğer hasarına neden olabilir.

Yüz pudrası, allık ve vücut pudrası talk içerir. Talk pudrası olarak da bilinen bu bileşen, iyi bilinen bir kanserojen olan asbest ile bağlanabilir. Talk, kronik veya akut akciğer bozukluklarına neden olabilir ve yumurtalık kanserine katkıda bulunabilir. Özellikle genital bölgede talk içeren vücut tozlarını kullanmaktan kaçınmalısınız.

Formaldehit

Formaldehit bazen DMDM ​​hydantoin, diazolidinil üre, imidazolidinil üre, sodyum hidroksimetilglisinat veya kuaternyum-15 gibi kozmetik etiketlerde görülür. Formaldehit, göz farı, maskara, oje, sabun, krem ​​ve şampuan gibi çeşitli kozmetik ürünlerinde koruyucu olarak kullanılabilir. Formaldehit bilinen bir kanserojendir ve özellikle astımı olanlar için solunum güçlüğüne neden olabilir. Krem veya sabunlarda oluştuğunda formaldehit cilde emilir ve baş ağrıları ve alerjik reaksiyonları tetikleyebilir.

Parabenler

Küçük paraben seviyeleri tehlikeli sayılmaz, ancak birçok kozmetikte yapabileceğiniz parabenler vardır. Kolayca bu bileşene yüksek bir maruz kalma oranına sahip. Parabenler kozmetik etiketlerinde propilparaben, metilparaben, butilparaben veya etilparaben isimleri altında listelenmiştir. Koruyucu olarak kullanılırlar ve şampuanlar, deodorantlar, tıraş kremleri ve makyaj ürünleri gibi ürünlerde bulunurlar. Parabenler doğurganlık sorunlarıyla ilişkilendirildi ve meme kanseri geliştirme şansınızı artırabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com