| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Types of Gelatin Capsules

", 3, [[

Jelatin kapsüller, ilaç ve takviyelerin oral tüketim için formüle edilme yöntemlerinden biridir. Kapsülleme, jelatin kapsüllerdeki aktif bileşenleri, dış kirletici maddelere, çevresel bozulmaya ve olası kayıplara veya istenmeyen taraflara maruz kalmaya karşı korur. Üreticiler jel kapsülleri yapılarına ve üretim işlemlerine göre tanımlarlar. Tüketiciler, sindirim veya lezzet kolaylığı için jel kapsülleri seçerler. Bu farklılıklara rağmen, piyasada mevcut jelatin kapsül tipleri arasında çok az değişiklik vardır.

Doku

İki tip jelatin kapsül dokusu vardır: sert jel kapsüller ve yumuşak jel kapsüller. Sert jelatin kapsüller genellikle kuru veya toz halinde ilaçlar veya takviyeler içerir, yumuşak jelatin kapsüller ise tipik olarak Fridrun Podczeck ve Brian E tarafından düzenlenen "Farmasötik Kapsüller" kitabına göre aktif bileşenin yağ ile karıştırıldığı veya çözündüğü yağlar veya çözeltiler içerir. Jones. Bazı insanlar yutma, saklama ve raf ömrünü kolaylaştırmak için bir tür jel kapsülü tercih ederler.

Tek Parça Kapsüller

Jel kapsülleri bir veya iki parça halinde gelir. Yumuşak jelatin kapsüller her zaman tek parça kapsüllerdir. Yumuşak jel üretimi için ilk temel işlem 1834'te Mothes ve Dublanc tarafından patentlendirilmiş olmasına rağmen, modern tek parçalı jelatin kapsüller 1933'te R.P. Scherer tarafından patentli bir işlemdeki varyasyonlar kullanılarak üretilmiştir. Tek parçalı jel kapsüller, Mark Gibson'ın “Pharmaceutical Preformulation and Formulation: A Practical Guide” adlı kitabına göre, güçlü ilaçlarla uğraşan işçilere belirgin bir avantaj sağlar. kendilerini iki ilaca maruz bırakıyorlar.

İki Parçalı Kapsüller

İlk olarak 1847'de James Murdock tarafından patenti alınmış, iki parçalı jelatin kapsüller sertleşen jelatinden üretilir. İki parçalı jel kapsülleri iki ayrı parça halinde kalıplanır ve tekrar kapatılır. İlacın veya takviyenin tedarikçisi, jel kapsüllerini satın alır ve ilacın veya takviye tozunun yerleştirilmesi için bunları tekrar ayırır. Kapsülleri dolduran şirket jel kapsülünü tekrar kapatır. Toz haline getirilmiş ilaç veya takviye, önceden kaplanmış bir dozu kapsülün bir ucuna dökerek ve kapatarak kapsülün içine yerleştirilir; alternatif olarak, "Farmasötik Teknoloji Ansiklopedisi: Cilt 5" de belirtilen bir işlemin içine kapsülün yarısı şeklinde sıkıştırılmış bir sümüklü böcek yerleştirilir. İkinci yöntem, dökülen tozla ilişkili kayıpları azaltır ancak daha karmaşık makineler kullanılmasını gerektirir.

Kompozisyon

Jelatin normal jel kapsüllerini kaplayan maddedir. Jelatinin kendisi hayvansal derilerden veya kemiklerden toplanan kolajenden üretilir. Yaygın bir yanılgıya rağmen, jelatin üretiminde kullanılan toynaklar kullanılmaz, çünkü bunlar kolajenle aynı şekilde jelleşmeyen keratin adı verilen farklı bir maddeden yapılır. Hayvan derisi ve kemiklerin kullanımı, vejeteryanlar, veganlar ve bazı dini yasaları gözlemleyenler için bir sorun teşkil etmektedir. Bu niş pazarı karşılamak için vejeteryan jel kapsülleri de mevcuttur. "Modern Farmasötikler, Beşinci Baskı, Cilt 1" e göre vejeteryan jel kapakları, hipromelloz adı verilen değiştirilmiş bir selüloz formundan yapılır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com