| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Dünyanın En İyi Beyin Yemi

Beyin, rollerini yerine getirmesine yardımcı olacak birçok beslenme gereksinimi vardır. Enerji kaynağı olarak glikozu, karbonhidratlardan kolayca metabolize olan bir bileşiği gerektirir. Çeşitli vitaminler ve antioksidanlar beynin yaralanmaya karşı korunmasına yardımcı olurken, bazı vitaminler ve yağ asitleri de beyin hücrelerinin işlev görmesine yardımcı olan belirli roller üstlenir. En iyi beyin yiyecekleri, bu önemli besinlerin birçoğunu kolayca sindirilebilir formda içerir.

Tam Tahıl Ekmekler

Buğday, yulaf ezmesi, arpa ve darı gibi pişmiş ve öğütülmüş tam tahıllar, sağlıklı karbonhidratlardır. glikoz şekeri elde etmek için hızla sindirilir. Kepekli tahıllar tüketmenin uygun bir yolu ekmekler gibi, kraker ve tahıllar da besleyici olabilir. “İleri Beslenme ve İnsan Metabolizması” bölümünde açıklanan bilgiler, beyin fonksiyonlarını güçlendirmek için yeterli glikozu sağlamak için gereken en az 100 g karbonhidrat tüketimi ile birlikte beynin ana yakıtı olarak glikoza işaret ediyor. Kepekli tahıllar aynı zamanda iyi B vitaminleri, selenyum ve çözünür lif kaynaklarıdır. Çözünebilir lif, kalp ve damar hastalıkları ve inme gibi beyin hasarı risklerini azaltan kan kolesterol seviyelerini düzenleyebilir.

Yağlı Balık

Yağlı balık - somon, uskumru, ton balığı, ringa balığı ve sardalye gibi - - esansiyel yağ asitlerinin zengin kaynaklarıdır. Belki de bunlardan en önemlisi, beyin ve sinir sistemi işlevi için gerekli olan omega-3 yağ asitleridir. “İnsan Beslenmesinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Moleküler Yönleri” bölümünde yapılan bir çalışma, miyelin sentezi için omega-3 yağ asitlerinin gerekli olduğunu; miyelin, sinirlerin etrafındaki beyin dürtülerinin hızlı akışını sağlayan koruyucu kılıftır. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri davranış ve bilişte önemli rol oynar; eksiklikleri depresyon, disleksi ve dikkat eksikliği bozuklukları ile ilişkilendirilmiştir.

Antioksidan Zengin Meyveler

Yaban mersini, özellikle kan damarlarını ve beyni serbest yaratan oksidatif strese karşı koruyan antioksidanlar bakımından zengindir. radikaller. Antioksidanlardan biri, yaşa bağlı bilişsel yetenek kaybına karşı mücadele edebilen E vitaminidir. İspanya, Barselona Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen ve 2005 yılında “Beslenme Sinirbiliminde” yayınlanan bir araştırma, yaban mersini yönünden zengin diyetlerin yaşlanma farelerinin öğrenme kapasitesini, hafızasını ve motor becerilerini önemli ölçüde geliştirdiğini buldu. Dahası, yaban mersini içindeki antosiyaninlerin beynin amigdala bölgesinde yeni nöron büyümesini teşvik ettiği bulundu.

Kuruyemiş ve Tohumlar

Birçok fındık ve tohum iyi bir protein kaynağı, mineraller, E vitamini, omega- 6 yağ asidi ve bazı esansiyel amino asitler. Örnek olarak, kabak ve susam tohumlarının her ikisi de dopamin sentezi için gerekli olan amino asit olan tirozin bakımından zengindir. Dopamin ruh halini düzenleyen ve hareketi koordine eden bir nörotransmiterdir. Pek çok fındık ve tohum iyi bir B vitamini kaynağıdır. “Vitaminler: Beslenme ve Sağlıkta Temel Unsurlar” bölümünde yayınlanan bilgiler, her ikisi de nöronlar arasındaki iletişim için gerekli olan dopamin ve serotonin üretmek için B-6 vitaminine ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Folik aside beyin ve hafızayı korumak için ihtiyaç duyulur. B-12 Vitamini yüksek beyin fonksiyonları ile ilişkilidir ve eksikliği Alzheimer hastalığına çok benzer semptomlara yol açar. Özellikle sağlıklı fındık ve tohum örnekleri ceviz, badem, kaju, fındık, keten tohumu ve ayçiçeği çekirdeğidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com