Omega-3 yağ asitleri, birçok fizyolojik işlem için önemli olan çoklu doymamış yağ asitleridir. Ulusal Sağlık Enstitülerindeki Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi, çoğu Amerikalı'nın çok az miktarda omega-3 yağ asidi ve çok fazla omega-6 yağ asidi kullandığını göstermektedir. Omega-3 yağ asitleri yüksek bir diyet, bazı kardiyovasküler sağlık yararları ile bağlantılıdır ve Amerikalı kadınların 1 numaralı katili olan kardiyovasküler hastalıkları önleyebilir.
Kardiyovasküler Yararları
Omega-3 yağ asitlerinin tüketimi eikosapentaenoik asit veya EPA ve dokosahekssaenoik asit veya DHA, kalp krizi ve felç riskini azaltır. Aynı zamanda önceden var olan kardiyovasküler hastalığı olan insanlar arasında ölüm riskini azaltır. Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi, omega-3 yağ asitlerinin trigliserit düzeylerini düşürdüğünü, kan basıncını düşürdüğünü ve aterosklerozu önleyebileceğini bildirmektedir.
Hamile Kadınlar İçin Faydaları
yağ asitleri, kendi sağlıklarını ve aynı zamanda bebeğin büyümesini ve gelişimini desteklemektedir. DHA, beyinde ve gözlerinde yüksek düzeyde bulunan bir omega-3 yağ asididir. Ek olarak, yüksek omega-3 alımı preeklampsiyi önleyebilir, erken doğum riskini azaltabilir ve doğum ağırlığını artırabilir. Amerikan Hamilelik Derneği, omega-3 yağ asitlerinin, kadınlarda doğum sonrası depresyon riskini de azaltabileceğini belirtti.
Diğer Faydalar
Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından desteklenen erken çalışmalar, omega-3 yağ asitlerinin göstermiştir. sertliği ve eklem ağrısını azaltarak romatoid artrit semptomlarını iyileştirir. Devam eden çalışma, omega-3'ün astım, nörolojik dejenerasyon, diyabet, inflamatuar barsak hastalığı, lupus, osteoporoz ve organ reddinin önlenmesindeki potansiyel rolünü incelemektir. Bununla birlikte, bu çalışmalar devam etmektedir ve henüz omega-3 yağ asitlerinin bağlantısını destekleyen kesin sonuçlar vermemiştir.
Kaynaklar
Omega 3 yağ asitlerinin en iyi diyet kaynakları arasında soğuk su balıkları ve organ etleri bulunur. . Alfa linolenik asit, yeşil yapraklı sebzelerde, kuruyemişlerde ve kanola, soya ve keten tohumu gibi bitkisel yağlarda bulunur. Haftada en az iki kez balık tüketmeyen bireyler için omega-3 takviyesi gerekebilir. Tüm yeni eklerde olduğu gibi, omega-3'ü kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışın.
, , ] ]