|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Spirulinanın Dezavantajları

Bir tür mavi-yeşil alg türü olan Spirulina, proteinler, vitaminler ve mineraller içerir. Aynı zamanda, serbest radikallerin ve B vitaminleri, E vitamini, çinko, bakır, manganez, demir, selenyum ve linoleik asit gibi diğer besinlerin yol açtığı zararlardan hücreleri koruyan, zengin miktarda karotenoid içerir. asit insan vücudunda sentezlenmedi. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi tarafından belirtildiği gibi, bir dizi laboratuvar çalışması spirulina almanın bağışıklık sisteminizi iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, spirulina kullanımı potansiyel yan etkilere ve dezavantajlara neden olabilir.

Heavy Metals

Medline Plus'a göre, bazı spirulina preparatları kurşun, kadmiyum, arsenik ve cıva gibi ağır metaller içerebilir. "Uluslararası Fizik Bilimleri Dergisi" nin Mayıs 2007 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, "heavy metal" terimi, çok düşük konsantrasyonlarda bile yüksek yoğunluğu ve toksisitesi ile karakterize edilen metalik elementleri tanımlamaktadır. Ağır metaller doğal olarak dünya yüzeyinde ortaya çıkar ve biyolojik olarak parçalanma veya ayrışma ile ortadan kaldırılmayan veya tahrip edilmeyen kalıcı kirletici maddeler olarak işlev görür. Ağır metaller yanlışlıkla vücudunuza hava, yiyecek ve su yoluyla girebilir ve zamanla birikir ve bu da ishal ve kusma, titreme, felç ve hatta konvülsiyonlar gibi gastrointestinal problemlerin gelişmesine neden olabilir. Kazara ağır metallerin spirulinadan alınmasını önlemek için hastalar sadece kaliteli spirulina ürünleri satın almalıdır. Ayrıca, spirulina sadece deneyimli ve nitelikli bir sağlık hizmeti sağlayıcısının gözetimi altında alınmalıdır.

Phenylketonuria

Fenilketonüri, bir tür amino asit olan fenilalanini metabolize eden enzim eksikliği ile karakterize tıbbi bir durumu tarif eder. . Fenilketonüri, fenilketonürik annelerin gebeliklerinde zihinsel geriliği, çoklu organ hasarı ve potansiyel uzlaşmanın gelişmesine neden olabilir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından belirtildiği gibi, fenilalanin metabolizmasıyla ilgili sorunlarınız varsa, bu amino asidi içeren yiyecekleri almaktan kaçınmalısınız. Spirulina, fenilalanin dahil, zengin miktarlarda amino asit içerir; bu nedenle fenilketonüri hastaları tarafından kaçınılmalıdır.

Otoimmün Hastalığın Kötüleşmesi

Otoimmün hastalık, bağışıklık sisteminin vücuttaki normal dokuların tahrip olmasına neden olan aşırı aktivitesini ifade eder. Maryland Tıp Merkezi'ne göre, romatoid artrit ve multipl skleroz gibi otoimmün bir hastalığınız varsa, spirulina almaktan kaçının çünkü bağışıklık sistemini daha da uyarabilir ve durumu daha da kötüleştirebilir, Maryland Tıp Merkezi'ne göre.>

Spirulina, kanser hastalarında olduğu gibi bağışıklık sistemini baskılamak için alınan ilaçlarınızla olumsuz etkileşime girebilir. Medline Plus, bunun söz konusu ilaçların etkinliğinin azalmasına yol açabileceğini bildiriyor. Bu nedenle, immünosüpresanlar alan hastalar asla spirulina takviyesi almamalıdır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]