"Ne yersen onu" sadece bir çocuğun cildi, kasları ve kemikleri için geçerli değildir. Beslenme, çocuklarda zihinsel işleme ve keskinliği de etkiler. Packard Çocuk Hastanesinde bir çocuk doktoru olan Alan Greene çocuğunuzu beslediğinizin davranış ve akademik performans üzerinde derin etkileri olduğunu söylüyor. Çocuğunuzun odaklanma ve konsantrasyon konusunda yardıma ihtiyacı varsa, diyetini inceleyin ve bazı değişiklikler yapmayı düşünün.
Antioksidan Zengin Gıdalar
Renkli meyveler ve sebzelerde hafıza ve beyin işlevini artıran antioksidanlar bulunur. Antioksidan E vitamini, özellikle beyin zarlarının ve nöroplastisitenin sağlığının iyileştirilmesiyle bağlantılıdır, 2008'de "Neuroscience" da yayınlanan bir bildiri yayınlamaktadır. E vitamini,% 100 tam buğday ekmeği ve fındık gibi güçlendirilmiş tahıllarda bulunur. Bol miktarda antioksidan içeren diğer çocuk dostu yiyecekler meyveler ve narenciyedir.
Sağlıklı Yağlar
Beyin yaklaşık yüzde 60'ı yağdır. Bu, orta noktanda bulduğun hata değil, beynin normal işlev için kullandığı önemli bir yapı taşı. DHA veya docosaxaenoic asit, sağlıklı beyin gelişimini destekleyen birincil yağ asitlerinden biridir. 2009 yılında yayınlanan “Çocuk Sağlığı ve Çocuk Sağlığı” sayısında yayınlanan, DHA'nın başlıca bir kaynağı olan balık yağı ile takviye edilen bazı araştırmalarda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı alan çocukların dikkatsizliği de dahil olmak üzere semptomlar gelişti. Doğal olarak DHA içeren yiyecekler somon ve uskumru gibi yağlı balıklar ve deniz yosunudur. Çocuğunuz bir gurme somon yemeğine oturamazsa, orkinos konservesini yerine somon konservesi yapın ya da cips gibi tatlandırılmış gevrek yosun atıştırmalıklarını sunun.
Demir Zengin Öğeler
iz mineral demiri beyin gelişiminde rol oynar. 2003 tarihli "Gıda ve Beslenme Bülteni" sayısında yayınlanan bir makale, demir eksikliği anemisinin bebeklerin psikomotor gelişimini etkilediğini belirtti. Etkiler çocuklukta oyalanabilir, bilişsel test performansı düşüklüğü ve el-göz koordinasyonu kötü olarak ortaya çıkabilir. Ceviz, mercimek ve sığır eti iyi demir kaynaklarıdır. Maryland Üniversitesi'ne göre keklere veya tahıllara ceviz ekleyin, öğle yemeğinde mercimek çorbası yapın ve akşam yemeğinde köfte hazırlayın.
Magnezyumlu Yiyecekler
Magnezyum eksikliği, dikkat süresinin azalmasına ve zihinsel karışıklığa neden olabilir. Sağlık Merkezi. Magnezyum beyni sakinleştirir, bu da çocukların daha iyi odaklanmasına yardımcı olabilir. Magnezyum kaynakları arasında tam tahıllı ekmek, kabak çekirdeği, kaju fıstığı ve ceviz bulunur. Yer fıstığı ve yer fıstığı ezmesi, diğer çocuk dostu magnezyum yönünden zengin seçeneklerdir. Bu yiyecekler ayrıca odaklanmak için gerekli olan birkaç beyin nörotransmitterini düzenlemeye yardımcı olan çinko içerir.
B Vitaminler
B vitaminleri içeren yiyecekler, eksikliği olan çocuklarda uyanıklığı artırabilir. B12 Vitamini eksikliği, odağı azaltan yorgunluğa neden olabilir, bu nedenle çocuğunuzun sığır eti ve tavuk gibi bol miktarda hayvansal protein almasını ve patlamış mısırına peynir mayası serpme mayası serpin. Diğer bir B vitamini olan kolin, hafıza kök hücrelerinin gelişimine yardımcı olur ve yumurtalarda kolayca bulunur. 2006 yılında "Magnezyum Araştırması" nda yayınlanan bir araştırma, DEHB tanılı çocukların magnezyum ve B6 vitamini kombinasyonu ile takviye edilmesinin dikkatsizlik de dahil olmak üzere semptomları iyileştirdiğini buldu. Muz, fındık, tavuk, et ve kepekli tahıllar gibi yiyeceklerde B6 vitamini bulun.