|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalsiyum ve Magnezyum Takviyeleri, Bağırsak Hareketlerinin Artmasına Neden Olabilir

Farklı takviyeler almak, bağırsak hareketlerinizde fark yaratabilir. Bazı takviyeler ve hatta ilaçlar, kabızlık veya ishal konusunda bir başkasına veya diğerine neden olabilir. Diyet ve yeme alışkanlıklarınız, bazı takviyelerin bağırsak hareketlerinizi nasıl etkilediğini de etkileyebilir. Kalsiyum veya magnezyum takviyesi almadan önce mutlaka doktor onayı isteyin.

Kalsiyum Takviyeleri

Kemiklerinizi güçlendirmeye yardımcı olmak için kalsiyum takviyesi alırsanız, daha kabız olduğunuzu fark etmiş olabilirsiniz. Ulusal Sindirim Hastalıkları Bilgi Toplantısı'na göre kalsiyum takviyeleri, kabızlığa neden olabilir. Kalsiyumun, kan damarlarınızdaki kalsiyum birikmesi, böbrek taşları ve bozulmuş demir ve çinko emiliminin yanı sıra kabızlığın yanı sıra başka riskleri ve yan etkileri vardır.

Magnezyum Takviyeleri

eksiklik. Çoğu Amerikalı diyetlerinde yeterince magnezyum alır, ancak hastalık veya bazı ilaçlar nedeniyle magnezyum seviyeleri tükenebilir. Bir eksiklik düzensiz kalp atışı, sinirlilik ve kas güçsüzlüğü yol açabilir. Magnezyum takviyeleri ishale neden olabilir, ancak yaygın bir yan etkisi değildir. İshal genellikle sadece magnezyum takviyeleri aç karnına alındığında meydana gelir. Yiyeceklerle magnezyum alarak bu yan etkiyi önleyebilirsiniz.

Artmış Bağırsak Hareketleri

Takviye alıyorsanız ve sıkıntılı olan bağırsak hareketlerini arttırıyorsanız, bunu bir sonraki doktorunuzun randevusuna getirin. Artmış bağırsak hareketleri normalden daha fazla gittiğinizi veya ishali olduğunuzu gösterebilir. İshal, gevşek, sulu bağırsak hareketlerini tanımlamak için kullanılan terimdir. Takviyeler her zaman ishalin nedeni olmayabilir, ancak sisteminizle uyuşmayan özellikle yağlı ya da baharatlı bir şey yedikten sonra olduğu gibi, ishalin düzenli olarak mı yoksa ara sıra mı ortaya çıktığını belirlemek önemlidir.

İshal dehidrasyona neden olabilir. Sık veya kronik ishal yaşarsanız, derhal doktorunuza söyleyin. İshal geçene kadar takviyenizi almayı bırakmanızı önerebilir. İshaliniz bittiğinde doktorunuz, belirtilerinizin suçlu olduğunu bulmak için bir seferde bir tane aldığınız takviyeleri tekrar eklemenizi önerebilir. Hekim onayı olmadan günlük rejiminize son vermeyin veya yeni takviyeler veya ilaçlar eklemeyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır